Žilina podpísala s talentovaným odchovancom profesionálnu zmluvu

NETKY.SK • 27 Február 2019, 13:21 • 2 min
Žilina podpísala s talentovaným odchovancom profesionálnu zmluvu

ŽILINA - Talentovaný slovenský futbalista Ján Bernát podpísal v MŠK Žilina svoju premiérovú profesionálnu zmluvu s platnosťou do 30. júna 2022. Ide o ďalšieho hráča z akadémie klubu spod Dubňa, pravidelne sa pripravujúceho a trénujúceho s A-tímom, ktorý sa dohodol s vedením "žlto-zelených" na novom kontrakte. Rodák z Prešova, ktorý 10. januára oslávil 18. narodeniny, pôsobí v Akadémii MŠK Žilina už tretiu sezónu.

slovakia

left justify in out

"Som vďačný, že mi klub dal šancu, verí vo mňa a mohol som s ním podpísať svoj prvý profesionálny kontrakt," uviedol pre oficiálny klubový web MŠK Bernát po spečatení zmluvy a pokračoval: "Od začiatku, ako som prišiel do Žiliny, to bolo mojím cieľom, za ktorým som šiel. Teraz sa budem snažiť naďalej napredovať a pomáhať klubu najlepšie, ako budem vedieť." Slovenský mládežnícky reprezentant by nerád zostal iba pri tréningoch, rád by sa presadil v žilinskom A-tíme trénera Jaroslava Kentoša. "Určite by bolo super dostať príležitosť v ostrom zápase, prvým minútam by som sa veľmi potešil. Treba makať na tréningoch, zlepšovať sa a potom príde aj ostatné."

Reprezentant SR do 19 rokov Ján Bernát by rád nadviazal na rovesníka Patrika Mysloviča, ktorý pri viacerých zranených stredových hráčoch Žiliny dostal príležitosť cez víkend v ligovom dueli v Senici. Pod Dubňom deklarovali, že by na jar v jednom z ligových zápasov nastúpili v základnej jedenástke výlučne len s odchovancami vlastnej akadémie. "Je to výborný nápad a iba Žilina to môže na Slovensku zrealizovať. Aj pre mňa je to veľká motivácia, aby som možno aj v tom zápase nakukol do ligy," dodal Bernát.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona