Žilina na jar stále bez bodu, prehrala aj s Trenčínom

NETKY.SK • 8 Marec 2016, 21:20 • 2 min
Žilina na jar stále bez bodu, prehrala aj s Trenčínom

ŽILINA 8. marca (SITA) - Futbalisti MŠK Žilina sú v jarnej časti najvyššej domácej súťaže Fortuna ligy stále bez bodu. Po nezdaroch na senickej detašovanej pôde Skalice a doma s Michalovcami, zhodne nováčikmi, v utorok v dohrávanom zápase 21. kola nestačili na úradujúceho šampióna AS Trenčín - pred vlastnými fanúšikmi pod Dubňom prehrali 2:3. Nepriaznivé počasie a podmočený trávnik 1. marca spôsobili, že súboj vicemajstra s majstrom museli o týždeň odložiť.

slovakia

left justify in out

Skóre otvoril v 9. min v prospech hostí z blízkosti bieleho bodu nekrytý Mitchell Schet, ktorého krásne vyzval Matúš Bero. V 39. min vyrovnal Jakub Paur pohotovým doklepnutím z "päťky" do protipohybu a pod brvno, keď sa k nemu lopta dostala po krídelnej akcii na pravej strane. Už o dve minúty neskôr však nádherne trafil z veľkého vápna do ľavého horného rohu Jakub Holúbek. V 57. min pridal poistku na 3:1 pre lídra tabuľky tiesnený Bero. Trenčanom sa aj zišla, lebo v 74. min hlavičkou vykresal "šošonom" nádej Nermin Haskič - 2:3. Hoci v 89. min videl druhú žltú a následne červenú kartu Schet, Trenčania si už ustrážili trojbodový zápis, svoj druhý v rade po vstupnej prehre so Slovanom Bratislava. Nadviazali na úspech zo Záhoria proti Skalici.

Trenčín v lige zdolal Žilinu premiérovo od 17. mája 2014. Na čele má 7-bodový náskok pred "belasými", ktorí však odohrali o zápas menej. MŠK je štvrtý o štyri body za treťou Myjavou, za AS zaostáva o 21 bodov.

Futbal - Fortuna liga 2015/2016 - 21. kolo - dohrávka - utorok:

MŠK Žilina - AS Trenčín 2:3 (1:2)
Góly: 39. Paur, 74. Haskič - 9. Schet, 41. Holúbek, 57. Bero, ŽK: 14. T. Hučko, 20. Hlohovský, 81. Paur, 90.+ Špalek - 15. Schet, 60. Maierhofer, 81. Madu Kingsley, ČK: 89. Schet (Trenčín) po 2. ŽK, rozhodovali: I. Kružliak - Balko, Mókoš, 2313 divákov

 

 


Zostavy:
Žilina: Mandous - Špalek, Králik, T. Hučko, Mazáň - Paur, Bénes, Škvarka (85. Michlík) - Hlohovský, Haskič, Letič (74. Puček)
Trenčín: Šemrinec - M. Šulek, Kleščík, Skovajsa, Madu Kingsley - Koolwijk (79. Lawrence) - Van Kessel, Bero (90.+ Guba), Holúbek, Schet - Maierhofer (71. Kalu)

 

 

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: "Z môjho pohľadu to bol zlomový zápas, síce nie výsledkový, ale výkonostný. Najväčším zlomom pre mňa bolo, že po zápase dvoch výborných mužstiev tlieskal žilinský fanúšik prehre. Pre mňa je to neuveriteľné a ďakujem za to. Diváci videli srdce, bojovnosť, videli odhodlanie aj kvalitu zo strany súpera."

 

Martin Ševela, tréner AS Trenčín: "Mali sme výborný vstup do zápasu, dali sme gól, ale prišiel útlm, v ktorom súper dominoval a jednu zo šancí premenil. Dali sme gól a snažili sme sa dať v druhom polčase ďalší, ale po jeho strelení sme začali inak rozmýšľať. Hlavy hráčov začali pracovať inak, namiesto poistenia náskoku sme sa obávali o výsledok. Som rád, že si odvážame tri body od kvalitného súpera. Zápas by si zaslúžil určite lepšiu kulisu, futbal mohol byť ešte lepší ako bol."




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies