Žilina na horúcej chorvátskej pôde s tesnou, no nádejnou prehrou

NETKY.SK • 2 August 2013, 07:41 • 2 min
Žilina na horúcej chorvátskej pôde s tesnou, no nádejnou prehrou

RIJEKA - Výsledok 1:2 na ihrisku súpera je vo futbalovej pohárovej Európe mimoriadne nádejný. V tomto duchu hodnotili úvodný duel 3. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 na štadióne Kantrida v Rijeke tréner i hráči 6-násobného slovenského majstra.

slovakia

left justify in out

Pokazený úvod súboja "šošonov" nezlomil, hoci v druhom polčase inkasovali aj na 0:2. Vďaka pohotovosti v zakončení Tomáša Majtána si z horúcej chorvátskej pôdy odviezli nádejný rezultát. Hoci výber slovinského kouča Matjaža Keka mal herne vo viacerých pasážach navrch, koncentrovaný a aktívny výkon hostí nakoniec priniesol ovocie v podobe možno rozhodujúceho gólu na ihrisku súpera.

"Odohrali sme napriek nešťastnému úvodu dobrý zápas. Bojovali sme o dobrý výsledok, ktorý by nám dával nádej do odvety. To sa podarilo. Zdôrazňoval som pred zápasom, aby sme si dali pozor na začiatok, no to sa stáva, trafil to výborne do šibenice. Myslel som len na to, aby chalani plnili pokyny. Chceli sme byť aj napriek tomuto úvodu ostražití, aktívni a koncentrovaní a myslím, že chlapci to splnili. Zostali sme koncentrovaní a aj napriek tomu, že sme prehrávali o dva góly, šliapali sme za gólom na ihrisku súpera, čo je veľmi dôležité," hodnotil kouč Slovákov Adrián Guľa.

"Ten gól nám dáva nádej do odvety. Škoda tých dvoch inkasovaných gólov. Boli zbytočné podľa mňa. Sústreďovali sme sa na úvod, no bohužiaľ, opäť sa nám stalo to čo v Ľubľani, dostali sme gól a nevyšiel nám ani úvod druhého polčasu. Našťastie, toto sú pohárové zápasy, gól sme dali, za nami je iba polčas, ešte nás čaká najmenej 90 minút. Dúfam, že to odmakáme tak ako s Ľubľanou, a že budeme úspešní," povedal autor gólu MŠK Tomáš Majtán.

Odveta sa hrá o týždeň na štadióne pod Dubňom, úspešnejší z tohto dua si vybojuje postup do play off, z ktorého najbližšia stanica už je v prípade úspechu základná skupina európskeho pohára číslo dva.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies