Žilina doma remizovala s Kutaisi 3:3, postúpila do 2. predkola EL

NETKY.SK • 12 Júl 2013, 08:52 • 2 min
Žilina doma remizovala s Kutaisi 3:3, postúpila do 2. predkola EL

ŽILINA - Futbalisti MŠK Žilina remizovali vo štvrtkovom odvetnom stretnutí 1. predkola Európskej ligy UEFA 2013/2014 na domácom trávniku s gruzínskym tímom Torpedo Kutaisi 3:3. Keďže "šošoni" zvíťazili minulý týždeň u súpera jasne 3:0, tešia sa z postupu do 2. predkola.

slovakia

left justify in out

Skóre štvrtkového stretnutia otvoril v 17. min útočník Tomáš Majtán, druhý presný zásah "žlto-zelených" pridal o šesť minút neskôr Róbert Pich. V 29. min sa v drese hostí presadil Tornike Kapanadze. Ten istý hráč vyrovnal po hodine hry, ale o minútu neskôr naklonil misky váh na stranu domácich opäť Pich. Konečné skóre stanovil desať minút pred koncom Aleko Mzevašvili. 

Zverenci trénera Adriána Guľu si v 2. predkole zmerajú sily so slovinským tímom Olimpija Ľubľana. 

Výsledok štvrtkového odvetného zápasu 1. predkole Európskej ligy UEFA vo futbale: 
MŠK Žilina (SR) - Torpedo Kutaisi (Gruz.) 3:3 (2:1), prvý zápas 3:0, do 2. predkola postúpila Žilina 
Góly: 23. a 62. Pich, 17. T. Majtán - 29. a 61. Kapanadze, 79. Mzevašvili, ŽK: 20. Piaček - 58. Gigauri, 63. Kapanadze, 90.+ Pircchalava, rozhodovali: Pilav (Bos. a Herc.), 3197 divákov 

Zostavy: 
Žilina: Dúbravka - Mabouka, Piaček (77. Vavro), Akakpo, A. Ceesay - Pečovský, Škvarka (64. Paur) - Mihalík, Bello, Pich (87. Žilák) - T. Majtán 
Kutaisi: Migineišvili - Sandochadze (60. Gorozia), Čanturia, Čelidze - Tabatadze, Cintadze (69. Pircchalava), Gigauri, Gabadze - Kapanadze, Kuchianidze, Mzevašvili (81. Jikia) 

Po úvodných kombináciách v strede ihriska Žilinčania využili hneď svoju prvú gólovú šancu. V 17. min potiahol v strede ihriska Škvarka, pred šestnástkou prihral Majtánovi, ktorý aj po zaváhaní brankára hostí na dvakrát dopravil loptu do siete. O šesť minút neskôr predviedli Žilinčania parádnu akciu, Mihalík vysunul "uličkou" do pokutového územia Majtána, ten najprv vystrelil, potom hlavičkoval, vyrazenú loptu nakoniec kopol do odkrytej časti bránky Pich. Aj prvá strela hostí na bránku skončila v sieti, v 29. min Kapanadze oblúčikom prekonal Dúbravku. V 33. min mali ďalšiu šancu domáci, sám pred brankárom Migineišvilim sa ocitol Škvarka, ale nepodarilo sa mu pridať ďalší gól. Na opačnej strane nebezpečne vystrelil spoza šestnástky Gigauri, Dúbravka však jeho pokus vyrazil. 

Po prestávke začali hrať Gruzínci ofenzívnejšie, v 61. min sa opäť presadil aktívny Kapanadze a strelou spoza obrancu vyrovnal stav zápasu. Žilinčania odpovedali z následného útoku, Mihálik pripravil príležitosť pre nabiehajúceho Picha, ktorý prudkou strelou zblízka pridal svoj druhý gól v zápase. Po rýchlej gólovej výmene sa hralo prevažne v strede ihriska. Kutaisi vyrovnalo po veľkom nedorozumení v domácej obrane, nevydarenú malú domov zachytil Mzevašvili a pohodlne poslal loptu za bránkovú čiaru. V 83. min nebezpečne vystrelil z asi 25 metrov Gabadze, ale lopta šla tesne nad. V posledných minútach hostia zatlačili Žilinu na jej polovicu, ale zo svojho tlaku už nevyťažili ďalší gól. V nadstavenom čase sa ešte dostal do brejku domáci Pečovský, ale jeho strela minula priestor medzi žrďami. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona