Žilina bude bez extraligy! Mesto neposkytlo klubu dotáciu

NETKY.SK • 26 Jún 2018, 16:50 • 2 min
Žilina bude bez extraligy! Mesto neposkytlo klubu dotáciu

ŽILINA - MsHK Žilina sa pravdepodobne nepredstaví v sezóne 2018/2019 v hokejovej Tipsport lige. Vedenie mesta pod Dubňom totiž v utorok nevyčlenilo sumu 540-tisíc, ktoré klub potrebuje na to, aby získal licenciu pre najvyššiu domácu súťaž. Na to potrebuje do piatka podpísať zmluvy s hráčmi a vypracovať splátkový kalendár uznaných záväzkov. Jediný akcionár klubu - mesto Žilina - však odmietol poskytnúť financie. Referuje o tom web zilinak.sk.

slovakia

left justify in out

Od 1. júna predsedu predstavenstva Petra Durmisa, ktorý je aj poslancom mestského zastupiteľstva, sa rozhodol skončiť na poste šéfa klubu. "Napriek tomu, že hokejový tím je stopercentnou mestskou organizáciou, nenašlo vedenie pre nás ani euro. Za tie tri týždne sme dokázali urobiť akurát tak audit. Výška pohľadávok, ktoré som prezentoval na včerajšom mestskom zastupiteľstve, sa dnes potvrdila. Klub je v zlej kondícií a osobne nevidím riešenie. Necítime dôveru, neexistuje dialóg, preto končíme,“ uviedol Peter Durmis na klubovom facebooku.

 

Podľa Durmisa klub teraz potrebuje osobu s právnickým vzdelaním, keďže MsHK bude musieť pravdepodobne vstúpiť do konkurzu alebo likvidácie. Nezanikajú však záväzky klubu voči bývalým hráčom a funkcionárom v celkovej výške približne 100-tisíc eur.


Žilinský hokej pravdepodobne čaká osud toho martinského, ktorý pred rokom padol na úplné dno a po roku v II. lige bude hrať v sezóne 2018/2019 v I. lige.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona