Özil dosiahol úctyhodný rekord v Premier League!

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 16:04 • 2 min
Özil dosiahol úctyhodný rekord v Premier League!

LONDÝN - Nemecký futbalový reprezentant v službách londnýskeho FC Arsenal Mesut Özil v nedeľu vstúpil do histórie anglickej Premier League. V úvode domáceho stretnutia 30. kola aktuálneho ročníka proti FC Watford (3:0) prihral na gól svojmu krajanovi Shkodranovi Mustafimu, čím dosiahol jubilejnú päťdesiatu asistenciu v tamojšej najvyššej súťaži.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročný stredopoliar zároveň je hráčom, ktorý na 50 gólových asistencií v Premier League potreboval najmenší počet zápasov - 141. O dva duely prekonal francúzskeho niekdajšieho reprezentanta Erica Cantonu (143). V poradí nasledujú už neaktívny Holanďan Dennis Bergkamp (146 zápasov) a Španieli Cesc Fábregas (165) s Davidom Silvom (166). Informácie sú z oficiálnej facebookovej prezentácie Premier League.

Futbalisti, ktorí na 50 gólových asistencií v Premier League potrebovali najmenší počet zápasov (zdroj: oficiálna facebooková prezentácia Premier League):


1. Mesut Özil (Nem. / FC Arsenal) - 141 zápasov
2. Eric Cantona (Fr. / Leeds United, Manchester United) - 143 zápasov
3. Dennis Bergkamp (Hol. / FC Arsenal) - 146 zápasov
4. Cesc Fábregas (Šp. / FC Arsenal, FC Chelsea) - 165 zápasov
5. David Silva (Šp. / Manchester City) - 166 zápasov
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies