Žiga: Strategický park pre Jaguar Land Rover sa zmenší o 273-tisíc m2 nepotrebných pozemkov

NETKY.SK • 22 Február 2017, 14:53 • 2 min
Žiga: Strategický park pre Jaguar Land Rover sa zmenší o 273-tisíc m2 nepotrebných pozemkov

BRATISLAVA – Strategickému parku v Nitre, kde stavia svoj závod automobilka Jaguar Land Rover, sa zmení výmera, na ktorú dostal osvedčenie o významnej investícii. Návrh na zmenu osvedčenia, ktorý predložil minister hospodárstva Peter Žiga (Smer-SD) na základe žiadosti spoločnosti MH Invest, dnes schválila vláda. Park sa zmenší o vyše 273.000 štvorcových metrov (m2).

slovakia

left justify in out

„My sme v čase, keď sa pripravovala tá investícia, keď sa vyhlásila za strategickú, alebo získala štatút strategickej investície, označili nejaké územie a vtedy ešte nebola známa a jasná detailná infraštruktúra, ktoré parcely postihne a nepostihne. Dnes sa to vyprecizovalo a povedalo sa, že asi 273.000 m2 nie je potrebné ani vykupovať, ani nie je potrebných v rámci tohto parku,“ uviedol Žiga po rokovaní vlády s tým, že tieto pozemky ešte neboli vykúpené.

 

MH Invest, ktorá je 100-% dcérskou spoločnosťou Ministerstva dopravy a výstavby SR, zabezpečuje pre stavbu strategického parku prípravu územia. Osvedčenie o významnej investícii schválila vláda v júli 2015. Firma požiadala o zmenu osvedčenia 4. januára tohto roka.

 

„Keďže postupným uskutočňovaním stavby žiadateľ zistil, že mnohé pozemky, na ktoré sa vzťahujú vydané osvedčenia, nie sú pre ďalšiu realizáciu stavby potrebné a nebudú žiadnym spôsobom v rámci strategického parku Nitra využité, žiadateľ navrhuje vypustiť z osvedčení pozemky s celkovou výmerou 692.022 m2,“ píše sa v predkladacej správe k návrhu.

 

Zároveň sa do osvedčení doplnia pozemky s celkovou výmerou 418.738 m2.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona