Žiga rokoval v Petrohrade o energetike a investíciách

NETKY.SK • 4 Jún 2017, 11:19 • 2 min
Žiga rokoval v Petrohrade o energetike a investíciách

BRATISLAVA - Šéf Ministerstva hospodárstva (MH) SR Peter Žiga (Smer-SD) navštívil 1. a 2. júna v Rusku 21. ročník Petrohradského medzinárodného ekonomického fóra. Na tomto prestížnom podujatí, prezývanom "ruský Davos“", sa stretol aj s predstaviteľmi ruskej vlády. Informoval o tom hovorca MH SR Maroš Stano.

slovakia

left justify in out

Slovenský minister hospodárstva podľa Stana fórum využil aj na rokovania s ruským ministrom obchodu a priemyslu Denisom Manturovom a následne s ministrom energetiky Alexandrom Novakom. Hlavnými témami boli predovšetkým vzájomné obchodné vzťahy a energetika. Možnosti investícií na Slovensku boli zasa predmetom stretnutia s predstaviteľmi ruskej banky Sberbank.

 

Na podujatí podľa hovorcu MH SR vystúpil ruský prezident Vladimir Putin, generálny tajomník OSN António Guterres, ale aj indický premiér Narendra Modi, alebo rakúsky spolkový kancelár Christian Kern. Podľa organizátorov malo prísť takmer 40 ministrov z 26 krajín, registrovaných bolo viac ako 5000 účastníkov a medzi nimi takmer tisícka šéfov významných ruských a zahraničných podnikov a veľkých koncernov. Medzi najdôležitejšie témy patrili inovácie, investície, ale predovšetkým energetika. Aj pre tohtoročný teroristický útok v Petrohrade sprevádzali fórum prísne bezpečnostné opatrenia.

 

Stano dodal, že Petrohradské medzinárodné ekonomické fórum je okrem ekonomických diskusií aj miestom významných stretnutí štátnikov. Pravidelne sa na ňom zúčastňujú najvyšší predstavitelia ruskej vlády, vrcholní predstavitelia vplyvných a ekonomicky silných krajín a prezentujú sa tu najbohatšie a najvýznamnejšie ruské spoločnosti, najmä v oblasti energetiky, regióny Ruska, prípadne ďalšie krajiny sveta.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona