Žiga: Rezort hospodárstva plánuje tento rok riešiť aj TPS

NETKY.SK • 3 Január 2017, 14:28 • 2 min
Žiga: Rezort hospodárstva plánuje tento rok riešiť aj TPS

BRATISLAVA - Rezort hospodárstva plánuje tento rok riešiť aj tarifu za prevádzkovanie systému (TPS). Uviedol to pre TASR šéf Ministerstva hospodárstva (MH) SR Peter Žiga (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

"Chceme riešiť TPS. Uvedomujeme si, že toto je možno jedna z oblastí, ktorá trochu znevýhodňuje (naše) podnikateľské prostredie," priblížil. TPS je podľa jeho slov záležitosť, ktorú "treba zmeniť štrukturálne".

 

"Na túto tému budeme musieť otvoriť diskusiu nielen na úrovni štátnych orgánov, teda MH SR, Úradu pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO), či Národnej rady SR. Tému musíme otvoriť aj na úrovni podnikateľských subjektov, aj na úrovni hráčov v energetike. TPS sa totiž týka aj distribučných spoločností, Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústavy (SEPS), ako aj baníkov, výrobcov energie z obnoviteľných zdrojov (OZE), či teplární," priblížil.

 

Ide teda podľa neho o veľký počet subjektov, kde akákoľvek zmena v TPS sa bude týkať ich hospodárskych výsledkov.

 

"Pripravujeme niekoľko návrhov (zmien), o každom z nich budeme diskutovať, čo by bolo najlepšie," poznamenal.

 

Dodal, že TPS tvoria ako keby tri "balíčky", jedným z nich sú OZE, druhým KVET (kombinovaná výroba elektriny a tepla) a tretím podpora ťažby uhlia v tzv. všeobecnom hospodárskom záujme.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona