Žiga pýta viac peňazí na protipovodňovú ochranu aj pre SHMÚ

NETKY.SK • 2 December 2014, 17:27 • 2 min
Žiga pýta viac peňazí na protipovodňovú ochranu aj pre SHMÚ

BRATISLAVA - Bojovať proti povodniam až v momente, keď nás ohrozuje veľká voda, je neskoro.

slovakia

left justify in out

Na povodne sa treba pripraviť vopred, pričom investícia do prevencie sa mnohonásobne vráti. Vyhlásil to dnes v parlamente minister životného prostredia Peter Žiga (Smer-SD), ktorý poslancov požiadal o zvýšenie rozpočtu pre jeho rezort, najmä na protipovodňové opatrenia.
     

Minister poukázal na to, že v návrhu rozpočtu na rok 2015, o ktorom sa aktuálne v NR SR diskutuje, nie sú zabezpečené peniaze na protipovodňové opatrenia a udržiavanie splavnosti vodných ciest. "Apelujem na poslancov, ako aj na ministerstvo financií, aby ste schválili zvýšenie rozpočtu pre ministerstvo životného prostredia minimálne o 15 miliónov eur. Z tejto sumy by cca 13 miliónov eur smerovalo pre Slovenský vodohospodársky podnik," vysvetlil. Z peňazí by sa podľa jeho slov budovala protipovodňová ochrana mesta Košice a Kežmarku, ako aj ďalšie úpravy potokov či stavanie poldrov.
     

Ďalšie dva milióny eur by mali smerovať do Slovenského hydrometeorologického ústavu na skvalitnenie hydrometeorologických predpovedí v spolupráci s vodohospodármi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies