Žiga: Pri brexite treba rešpektovať rozhodnutie britských voličov

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 11:44 • 2 min
Žiga: Pri brexite treba rešpektovať rozhodnutie britských voličov

RIMAVSKÁ SOBOTA - Pri brexite treba v prvom rade rešpektovať rozhodnutie britských voličov. Podobne ako v iných demokraciách aj oni rozhodli, akú majú predstavu o ďalšom pokračovaní svojej krajiny. Uviedol to dnes pred výjazdovým rokovaním vlády v Rimavskej Sobote šéf Ministerstva hospodárstva (MH) SR Peter Žiga (Smer-SD) v reakcii na výsledky štvrtkového (23. 6.) britského referenda ohľadom zotrvania Veľkej Británie v EÚ.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V druhom rade treba podľa neho povedať, že je to možno aj zlyhanie Davida Camerona. "Predpokladám, že v najbližších dňoch asi odstúpi zo svojej pozície, pretože on založil svoju politickú kariéru na tom, že Veľká Británia zostane súčasťou EÚ," poznamenal.

 

"Zároveň si myslím, že je to vážny signál pre lídrov EÚ, aby sa zamysleli nad tým, či politika, ktorú únia robí, je presne to, čo jej voliči a obyvatelia chcú, teda či niektoré veci, ktoré sa prijímajú na úrovni EÚ, nie sú kontraproduktívne voči tomu, čo si ľudia prajú," upozornil. Je to podľa neho zároveň signál, či ľudia nevnímajú úniu len cez to, že nemôžu používať klasické žiarovky a uhorky majú mať svoj tvar.

 

Pokiaľ sa lídri EÚ nad týmto nezamyslia, tak bude podľa neho čeliť podobným referendám a podobným rozhodovaniam v jednotlivých krajinách. "Aj naďalej si myslím, že je to veľmi komplikovaná situácia pre Slovensko, pretože sa dostáva do úplne nového nastavenia naše predsedníctvo v EÚ. Rokovať o niektorých dôležitých témach s Britániou a bez Británie bude veľmi komplikované," zdôraznil.

 

"Podľa našich informácií by toto rozhodnutie nemalo znamenať zmeny v investícii automobilky Jaguar Land Rover na Slovensku. Pokračujú podľa harmonogramu a podľa doterajších informácií zostávajú na Slovensku," dodal Žiga.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies