Žiga: Lipšic urobil správnu vec, asi by som postupoval rovnako

NETKY.SK • 22 September 2016, 14:31 • 2 min
Žiga: Lipšic urobil správnu vec, asi by som postupoval rovnako

BRATISLAVA - Opozičný poslanec Národnej rady SR Daniel Lipšic (OĽaNO-NOVA) urobil správnu vec, keď sa k 30. septembru rozhodol vzdať svojho poslaneckého mandátu. Povedal to dnes podpredseda Smeru-SD a minister hospodárstva Peter Žiga.

slovakia

left justify in out

"Úplne rozumiem Danielovi Lipšicovi, chápem jeho krok. V jeho situácii by som asi postupoval rovnako. Tragédia, ktorá sa stala, či už zavinene, alebo nezavinene, je mementom v jeho osobnom živote a určite by mu to spôsobovalo bariéry aj v politickom živote," povedal Žiga.

 

Podľa jeho slov toto je moment, kedy by sa mala aj politická garnitúra zamyslieť nad tým, ako sa robí politika.

 

"Pamätám si to aj v tomto parlamente aj v predchádzajúcich vládach, že politika sa robila korektne, v politickom ringu sme si to rozdali, ale nikdy sa do toho nezaťahovala rodina či osobný život," upozornil Žiga s tým, že pomery sa zmenili a možno aj opozícia by sa mala zamyslieť, či toto práve nie je ten moment, kedy by politici mali proti sebe bojovať len politickými nástrojmi.

 

Na otázku, či by sa Lipšicovým rozhodnutím nemali inšpirovať aj premiér Robert Fico a minister vnútra Robert Kaliňák (obaja Smer-SD), odpovedal Žiga negatívne. "Asi nechceme porovnávať spolitizovanú kauzu Bašternák s ľudskou tragédiou, ktorá sa stala pri autonehode," dodal minister.

 

Lipšic dnes oznámil, že k 30. septembru sa vzdá poslaneckého mandátu. "Nedokázal by som túto funkciu už vykonávať naplno," povedal. Jeho rozhodnutie súvisí s pondelňajšou (19.9.) tragickou dopravnou nehodou, pri ktorej zrazil 72-ročného chodca na Vajnorskej ulici v Bratislave. Seniora previezla rýchla zdravotná pomoc do nemocnice v Ružinove, kde v nočných hodinách zraneniam podľahol.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies