Žiga: Generačné zmeny vo vedení strán nie sú výnimočné

NETKY.SK • 4 Január 2017, 09:49 • 2 min
Žiga: Generačné zmeny vo vedení strán nie sú výnimočné

BRATISLAVA – Generačné zmeny vo vedení strany nie sú podľa podpredsedu Smeru-SD Petra Žigu v politike výnimočné. Žigu zvolili na decembrovom sneme v Prešove za podpredsedu.

slovakia

left justify in out

„V Smere pôsobím od jeho založenia a som v prvej päťdesiatke jeho členov. Myslím, že moju prácu v Smere dlho a dobre poznajú a fakt, že som od delegátov prešovského snemu získal dôveru, ma veľmi teší,“ povedal dnes pre agentúru SITA.

 

Žiga tvrdí, že je hrdý Košičan a ako podpredseda Smeru a člen vlády bude aj naďalej robiť všetko preto, aby sa myslelo aj na východ. "Na Slovensku nie je len západ a Bratislava, ale aj Košice, Trebišov, Michalovce alebo Spišská Nová Ves,“ uviedol. Žiga pripomína, že východu pomáhal aj doteraz, čo podľa neho nie je samozrejmosť. „Stačí malý príklad, ako jeden z opozičných lídrov z pohodlia europarlamentu, kam odišiel za lepšími peniazmi, odkazuje Košičanom, aby sa zmierili s tým, že výroba ocele v Košiciach sa aj tak čoskoro skončí. Takíto ľudia žijú v bratislavskej bubline, ktorá sa končí niekde na diaľnici pri Triblavine a nemajú poňatia, ako sa žije na Slovensku,“ vyhlásil Žiga s tým, že on už v minulosti rozbehol chýbajúcu protipovodňovú ochranu Košíc, s primátorom Košíc Richardom Rašim zas presadili zákaz ťažby uránu a teraz sa im podarilo dotiahnuť veľkú japonskú investíciu.

 

Žiga bol za nového podpredsedu Smeru-SD zvolený spolu s Jurajom Blanárom. Vo funkciách skončili Pavol Paška a Dušan Čaplovič, ktorí vo vedení strany zostali ako členovia predsedníctva. Žiga bol doteraz košickým krajským predsedom strany. Vo funkcii ho má nahradiť Raši.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies