Žiga: Dnes prevádzkujeme Gabčíkovo tak, ako sa má

NETKY.SK • 27 Máj 2015, 18:34 • 2 min
Žiga: Dnes prevádzkujeme Gabčíkovo tak, ako sa má

BRATISLAVA - Štát bránil svoje záujmy proti nespravodlivej privatizácii Slovenských elektrární (SE) a vykonal všetky právne kroky, aby ochránil svoj majetok. Vyhlásil to dnes v rámci diskusie k privatizácii SE minister životného prostredia Peter Žiga (Smer-SD).

slovakia

left justify in out

Diskusia o tom, či štát dobre alebo zle prevzal správu nad Vodnou elektrárňou Gabčíkovo(VEG) a ako ju prevzal, je podľa neho bezpredmetná. "Dnes prevádzkujeme Vodnú elektráreň v Gabčíkove tak, ako sa má. Predávame elektrinu za burzové ceny a dôjde k transparentnej medzinárodnej súťaži na rekonštrukciu turbín," opísal Žiga.

 

Premiér Robert Fico (Smer-SD) ministra Žigu za prevzatie VEG opäť pochválil. Bývalej vláde vyčítal, ako mohla "takúto perlu odovzdať do prenájmu na 30 rokov". "Ľahko sa predávajú majetky, ktoré sú zlaté vajcia," konštatoval smerom k poslancom z bývalej vlády. Opozícii zároveň vytkol, že podľa neho obhajuje záujmy talianskych vlastníkov elektrární a že jej národnoštátny záujem nič hovorí.

 

Voči tomu sa ale ohradil poslanec NR SR za OĽaNO Jozef Viskupič. "Mne národnoštátny záujem hovorí veľmi veľa," oponoval. Pridal sa aj nezaradený poslanec Juraj Miškov, podľa ktorého bola Vodná elektráreň v Gabčíkove vždy v rukách štátu. Práve naopak, rozhodnutím súčasnej vlády môže podľa neho dôjsť k právnemu stavu, keď táto elektráreň prejde do rúk Talianov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona