Žiga: Budeme analyzovať možnosti pre integráciu trhov so zemným plynom

NETKY.SK • 9 Jún 2016, 07:45 • 2 min
Žiga: Budeme analyzovať možnosti pre integráciu trhov so zemným plynom

BRATISLAVA - Spoločná česko-slovenská medzištátna pracovná skupina bude analyzovať možnosti pre optimálnu a nákladovo efektívnu integráciu trhov so zemným plynom v regióne. Na rokovaní v Prahe sa na tom dnes dohodli minister hospodárstva SR Peter Žiga a minister priemyslu a obchodu ČR Jan Mládek. Informoval o tom Maroš Stano z odboru komunikácie ministerstva hospodárstva.

slovakia

left justify in out

Jednou z dôsledne posudzovaných možností je aj návrh slovenského prevádzkovateľa prepravnej sústavy Eustream na využitie existujúcej slovenskej plynárenskej infraštruktúry a vznik tzv. virtuálneho BACI, teda virtuálneho prepojenia medzi Českou republikou a Rakúskom. "Návrh spoločnosti Eustream vítam ako konštruktívny príspevok do diskusie. Teraz musíme v spolupráci s regulátorom ERÚ posúdiť všetky riešenia s ohľadom na ich prínosy a dopady na konečné ceny pre spotrebiteľov v ČR." povedal minister Mládek.

 

Slovenský minister hospodárstva Peter Žiga skonštatoval, že to vníma ako posun k bližšej spolupráci v oblasti plynárenstva medzi SR a v ČR v záujme čo najnižších cien pre spotrebiteľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies