Židovský útočník zranil na juhu Izraela nožom štyroch Arabov

NETKY.SK • 9 Október 2015, 12:15 • 2 min
Židovský útočník zranil na juhu Izraela nožom štyroch Arabov

JERUZALEM - Štyria Arabi utrpeli zranenia v juhoizraelskom meste Dimona, kde ich dnes napadol židovský útočník ozbrojený nožom. Oznámila to agentúra Reuters s odvolaním sa na miestnu políciu.

slovakia

left justify in out

Jeden z napadnutých Arabov je beduín s izraelským občianstvom, zatiaľ čo zvyšní traja sú Palestínčania z Predjordánska, ktorí pracujú ako stavební robotníci v Izraeli.

 

K útokom došlo na rôznych miestach mesta Dimona, ležiaceho v Negevskej púšti, v priebehu jednej hodiny. Polícia predpokladá, že páchateľ, ktorý skončil vo väzbe, bol motivovaný nacionalistickými pohnútkami.

 

Podľa správ úradov išlo o obyvateľa Dimony, ktorý bol miestnej polícii dobre známy.

 

Dnešné napadnutie je najnovším zo série násilnosti, ktoré sa začali pred tromi týždňami. V epicentre najnovšej vlny napätia medzi židmi a Palestínčanmi je jeruzalemská mešita al-Aksá a Skalný dóm. Nepokoje odtiaľ sa rozšírili do ďalších oblastí východného Jeruzalema a do Predjordánska.

 

Od minulého týždňa pri rôznych útokoch v Jeruzaleme a Predjordánsku zahynuli štyria Izraelčania a viacerí ďalší utrpeli zranenia. Počas zrážok s izraelskými bezpečnostnými silami zase prišli o život traja Palestínčania.

 

Niektorí komentátori sa dokonca obávajú vypuknutia ďalšej palestínskej intifády, rozsiahleho protiizraelského povstania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies