Židovskú Nobelovu cenu dostane Michael Douglas

NETKY.SK • 15 Január 2015, 15:56 • 2 min
Židovskú Nobelovu cenu dostane Michael Douglas

JERUZALEM - Izrael ocenil amerického herca Michaela Douglasa Cenou Genezis, ktorá je dotovaná sumou milión dolárov a neformálne sa označuje aj ako "židovská Nobelova cena". Napísala to dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Nadácia Ceny Genezis v dnešnom oznámení uviedla, že na slávnostnom odovzdávaní ocenenia "hercovi, producentovi a mierovému aktivistovi Michaelovi Douglasovi" sa zúčastní aj izraelský premiér Benjamin Netanjahu. Ceremoniál je naplánovaný na toto leto.

 

Riaditeľ nadácie Stan Polovets uviedol, že Douglasa sa rozhodli oceniť "ako pre jeho profesionálne úspechy, tak pre jeho zanietenie pre svoje židovské korene a židovský štát".

 

Prvým laureátom ceny sa vlani stal bývalý starosta New Yorku Michael Bloomberg. Cenu Genezis získal za svoje dlhodobé aktivity v službe verejnosti a filantropii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies