Židovskí osadníci obsadili v Hebrone údajne palestínske budovy

NETKY.SK • 22 Január 2016, 07:22 • 2 min
Židovskí osadníci obsadili v Hebrone údajne palestínske budovy

JERUZALEM - Desiatky židovských osadníkov obsadili vo štvrtok v centre mesta Hebron v Predjordánsku niekoľko budov údajne patriacich Palestínčanom, informovala agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Izraelská polícia uviedla, že do troch "prázdnych obchodov" sa nasťahovalo približne 100 osadníkov. Podľa Zeeva Elkina, poslanca vládnucej strany Likud premiéra Benjamina Netanjahua, boli nehnuteľnosti, do ktorých sa osadníci nasťahovali, legálne zakúpené. Vo svojom vyhlásení Elkin zároveň osadníkov pochválil, že "zvyšujú židovskú prítomnosť" v Hebrone.

 

V meste Hebron, ktoré je častým dejiskom zrážok medzi izraelskými poriadkovými silami a Palestínčanmi, žije v prísne stráženej enkláve približne 850 židovských osadníkov. V Hebrone, ktorý je rušnou križovatkou a najväčším palestínskym mestom Predjordánska, žije od 175.000 do 250.000 Palestínčanov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies