Židovskí extrémisti v Izraeli podpálili katolícky kostol v boji proti kresťanstvu

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 14:43 • 2 min
Židovskí extrémisti v Izraeli podpálili katolícky kostol v boji proti kresťanstvu

JERUZALEM - Z podpálenia časti chrámu, ktorý sa nachádza na brehu Tiberiadského (Genezaretského) jazera na severe Izraela, kde Ježiš podľa kresťanskej tradície rozmnožil chlieb a ryby, obvinili dnes izraelské úrady dvoch židovských extrémistov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra Reuters. Podľa izraelskej kontrarozviedky Šin Bet sú obvinenými dvaja mladíci vo veku 19 a 20 rokov vyznávajúci "extrémistickú ideológiu", podľa ktorej sa "Židom môže nazývať len ten, kto bojuje proti kresťanstvu".

 

Katolícky chrám rozmnoženia chlebov je postavený v Tabhe na mieste, kde Ježiš učinil zázrak v podobe rozmnoženia chlebov a rýb. Lokalita je preto aj známym pútnickým miestom v Svätej zemi. Súčasný kostol bol postavený v 20. storočí na základoch byzantského chrámu zničeného v 7. storočí. Kostol bol vysvätený v 80. rokoch 20. storočia a patrí reholi benediktínov.

 

Požiar, ku ktorému došlo v polovici júna, poškodil chrám zvonku aj zvnútra. Vyšetrovatelia na mieste činu objavili grafiti v hebrejčine, čo políciu priviedlo k hypotéze, že požiar bol založený zámerne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies