Židovskí extrémisti podpálili hebrejsko-arabskú školu v Jeruzaleme

NETKY.SK • 30 November 2014, 09:00 • 2 min
Židovskí extrémisti podpálili hebrejsko-arabskú školu v Jeruzaleme

JERUZALEM - Podozriví podpaľači stoja za požiarom bilinguálnej hebrejsko-arabskej školy, ku ktorému došlo v noci na dnes v izraelskom Jeruzaleme.

slovakia

left justify in out

Na stenách budovy sa našiel nápis "smrť Arabom"; narážka na zosnulého americko-izraelského ultranacionalistického rabína.
      

Polícia incident vyšetruje, zdá sa však, že ide o najnovší z takzvaných "cenovkových" prípadov, informovala agentúra AP s odvolaním sa na miestne bezpečnostné zdroje. Túto frázu používajú menšie skupiny mladistvých židovských extrémistov, protestujúcich proti "propalestínskej politike vlády".
      

Za uplynulé roky sa stali terčom podobného vandalizmu mnohé mešity, kostoly, umiernené izraelské skupiny a dokonca vojenské základne. Izraelskí vládni predstavitelia z celého politického spektra tieto činy príkro odsúdili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona