Židovské múzeum v Bruseli, v ktorom sa strieľalo, opäť otvoria 14. septembra

NETKY.SK • 6 August 2014, 18:59 • 2 min
Židovské múzeum v Bruseli, v ktorom sa strieľalo, opäť otvoria 14. septembra

BRUSEL - Židovské múzeum v Bruseli bude znovu otvorené pre verejnosť 14. septembra. Uviedla to agentúra Belga, ktorej to potvrdil riaditeľ tejto kultúrnej inštitúcie Philippe Blondin.

slovakia

left justify in out

Múzeum zostalo zavreté po ozbrojenom útoku z 24. mája, ktorý si vyžiadal životy štyroch ľudí - zahynul izraelský manželský pár, Francúzka a Belgičan.
     

Dátum znovuotvorenie Židovského múzea nebol vybraný náhodne, pretože 14. septembra sa uskutočnia 15. Európske dni židovskej kultúry. Pri tejto príležitosti otvoria v múzeu výstavu týkajúcu sa úlohy žien v judaizme.
     

V tento deň budú pre verejnosť výnimočne sprístupnené inak zatvorené synagógy, cintoríny a ďalšie židovské pamiatky. 
     

V pondelok belgická justícia uvalila mesačnú vyšetrovaciu väzbu na muža podozrivého zo zastrelenia štyroch ľudí v Židovskom múzeu v Bruseli. Mehdi Nemmouche, 29-ročný muž s francúzsko-alžírskym občianstvom, je jediným podozrivým v tomto prípade. Nemmoucha, ktorý podľa dostupných informácií strávil istý čas v Sýrii v prostredí džihádistických skupín, zatkli šesť dní po útoku na autobusovej stanici vo francúzskom Marseille. Z Francúzska ho 29. júla vydali na trestné stíhanie do Belgicka, kde ho o deň neskôr obvinili z vraždy spomínaných štyroch osôb.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona