Židovské centrá vo viacerých štátoch USA evakuovali kvôli bombovým hrozbám

NETKY.SK • 10 Január 2017, 09:30 • 2 min
Židovské centrá vo viacerých štátoch USA evakuovali kvôli bombovým hrozbám

WASHINGTON - Americká polícia preverovala v pondelok anonymné bombové hrozby voči 16 židovským centrám v deviatich štátoch USA, ktoré sa ukázali byť falošné.

slovakia

left justify in out

Anonymné telefonáty hroziace odpálením bombových náloží dostali pobočky organizácie Židovské komunitné centrum (JCC) v New Yorku, New Jersey, Marylande, Severnej a Južnej Karolíne, Georgii, Tennessee, Delaware a na Floride, informoval izraelský denník Haarec.

 

Polícia všetky objekty prehľadala, avšak žiadne výbušniny nenašla. Viaceré zo židovských centier museli preventívne evakuovať.

 

Bezprostredne nebolo úplne jasné, či hrozby voči židovským centrám spolu súviseli. V niektorých prípadoch volajúci svoju hrozbu vopred nahral, zatiaľ čo v iných volal priamo, pričom použil technológiu na skresľovanie hlasu. Experti však predpokladajú, že hovory pochádzali z jedného zdroja.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona