Zidane žiada od hráčov osobný vklad

NETKY.SK • 5 Január 2016, 15:47 • 2 min
Zidane žiada od hráčov osobný vklad

MADRID - Nový tréner futbalistov Realu Madrid Zinedine Zidane očakáva od svojich zverencov rovnaké nasadenie, akým sa na trávnikoch prezentoval za svojich slávnych čias.

slovakia

left justify in out

"Mojím cieľom je naočkovať hráčom futbal s osobným zanietením a ofenzívnym prejavom," povedal Francúz na svojej prvej tlačovej konferencii v novej funkcii.


Zidane sa v pondelok 4. januára 2016 stal v poradí trinástym trénerom futbalistov Realu Madrid od júna 2003. Štyridsaťtriročný bývalý skvelý francúzsky záložník vystriedal vo funkcii odvolaného Rafaela Beníteza. Zmena pri kormidle nastala po nedeľňajšej remíze "bieleho baletu" vo Valencii 2:2. Real je po 18 kolách na 3. priečke tabuľky so štvorbodovým mankom na vedúce Atlético Madrid.


Zidane hrával v Reale v rokoch 2001 až 2006. Bol súčasťou slávnej éry ´Galacticos´ s Luisom Figom, Raúlom, Ronaldom či Davidom Beckhamom. V roku 2002 rozhodol vo finále Ligy majstrov o triumfe madridského klubu nad Bayerom Leverkusen (2:1). V roku 2013 prijal funkciu asistenta trénera v rezervnom tíme "pusiniek", o rok neskôr sa stal hlavným koučom B-mužstva. Pôsobil aj v podpornom tíme Taliana Carla Ancelottiho, ktorý v roku 2014 získal pre Real jubilejný 10. triumf v Lige majstrov.


Nový kormidelník si odkrúti premiéru na lavičke A-mužstva Realu v sobotňajšom ligovom dueli s Deportivom La Coruňa. Podľa klubových informácií bolo na jeho prvý verejný tréning s tímom zvedavých 6000 priaznivcov.

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies