Zidane vraj počúvol hlas svojho srdca a v Reale chce nastoliť zmeny

NETKY.SK • 12 Marec 2019, 09:18 • 2 min
Zidane vraj počúvol hlas svojho srdca a v Reale chce nastoliť zmeny

MADRID - Francúz Zinedine Zidane po vyše deviatich mesiacoch opäť povedie futbalistov španielskeho klubu Real Madrid. Ako referuje oficiálna stránka "bieleho baletu", 46-ročný rodák z Marseille podpísal so staronovým zamestnávateľom kontrakt do 30. júna 2022.

slovakia

left justify in out

"Zizou" bol predtým trénerom A-mužstva Realu od 4. januára 2016 do 31. mája 2018, keď po treťom triumfe v Lige majstrov po sebe nečakane rezignoval na svoj post. "Som veľmi rád, že môžem opäť pracovať v tomto skvelom klube a s týmto mužstvom. Minulý rok som odišiel, pretože som to potreboval. Aj tím potreboval zmenu a v danej chvíli to bolo najlepšie pre všetkých. Vtedy som veril, že po dva a pol roku som musel niečo zmeniť. Tak mi to vtedy poradilo moje srdce a rovnako mi našepkalo aj teraz, aby som sa vrátil," uviedol Zidane na pondelňajšej oficiálnej tlačovej konferencii.

Pri madridskom tíme bude môcť nadviazať na doterajšie úspechy. Ako hlavný kouč "pusiniek" dosiaľ vyhral deväť trofejí - okrem spomenutých troch víťazstiev v LM získal aj jeden španielsky titul a tamojší superpohár, dvakrát trumfoval v Európskom superpohári a na MS klubov. "Deväť mesiacov som neposkytol žiadny rozhovor. Vrátil som sa preto, že mi zavolal prezident klubu Florentino Pérez, a keďže tento klub mám veľmi rád, som tu, pretože som sa chcel vrátiť k trénovaniu. Keď vyhráte veľa trofejí, zákonite môže dôjsť k poklesu formy, čo sa stalo aj nášmu tímu. Bol som mimo diania, ale napriek tomu som videl dovnútra mužstva a netešilo ma to, čo sa dialo," doplnil majster sveta (1998) aj Európy (2000).
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

💬 @Zidane: "I'm here because I really love this club." #RealMadrid | #HalaMadrid

Príspevok, ktorý zdieľa Real Madrid C.F. (@realmadrid),

 

"Pre všetkých z nás prichádza najlepší tréner na svete," skonštatoval prezident Realu Florentino Pérez. Zidane vo funkcii nahradil Argentínčana Santiaga Solariho. Štyridsaťdvaročný rodák z Rosaria prevzal tím Realu na konci októbra minulého roka po tom, ako pri mužstve po vysokej prehre v El Clásicu na ihrisku FC Barcelona (1:5) skončil dovtedajší kormidelník Julen Lopetegui.

Na Madridčanov, ktorí od roku 2014 až štyrikrát triumfovali v LM a v spomenutom období získali dovedna 14 rôznych trofejí, prišiel v aktuálnej sezóne 2018/2019 výsledkový útlm. V španielskej La Lige sú až na 3. mieste s priepastnou stratou 12 bodov na lídra FC Barcelona a v nedávnom období ukončili účinkovanie v Copa del Rey aj v LM. "Musíme pristúpiť k zmenám. Pred nami je ešte 11 zápasov. Chceme v nich obstáť čo najlepšie. Opäť som v najlepšom klube na svete a už myslím na sobotňajší ligový zápas," zakončil Zinedine Zidane.
 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona