Zidane triumf v El Clasicu nepreceňuje

NETKY.SK • 3 Apríl 2016, 11:24 • 2 min
Zidane triumf v El Clasicu nepreceňuje

BARCELONA - Sériu 39 súťažných zápasov bez prehry futbalistov FC Barcelona uťal v sobotu ich najväčší rival Real Madrid.

slovakia

left justify in out

V 231. El Clasico vyhral v sobotu na Nou Campe 2:1, keď o triumfe hostí rozhodol portugalský kanonier Cristiano Ronaldo v 85. minúte. A to ja napriek tomu, že Real dohrával od 84. minúty oslabený o vylúčeného kapitána Sergia Ramosa, ktorý dostal po zákroku na Luisa Suareza druhú žltú, resp. červenú kartu.

 

Podľa štatistiky portálu transfermarkt.com má Ramos na konte v kariére už 21 vylúčení. Po súboji 31. kola španielskej Primera Division tak platí, že "bielemu baletu" patrí v tabuľke naďalej tretie miesto, no stratu na vedúceho obhajcu z Katalánska skresal na sedem bodov.

 

Real teoreticky zdramatizoval boj o titul, do konca zostáva odohrať stále sedem kôl. Na druhého mestského rivala Atletico stráca bod. Tréner "pusiniek" Zinedine Zidane po jeho prvom El Clasico na poste kouča rekordného európskeho šampióna zachoval v hodnotení triezvy tón. "Nemali by sme z tohto víťazstva byť príliš vo vytržení. Stále sme sedem bodov za Barcelonou. Najskôr zo všetkého musíme dohnať Atletico. Ale samozrejme, táto výhra ma veľmi teší," citovala bývalého francúzskeho stredopoliara Madridčanov agentúra AP.

 

Lodivod zdolaného tímu Luis Enrique zobral prehru stoicky: "Teraz je už po zápase a nie je veľa čo povedať. Vo futbale niekedy aj prehráte. Teraz sa najmä musíme sústrediť na utorok (na Atletico Madrid v Lige majstrov-pozn.). Toto bude ďalší veľmi dôležitý zápas."

 

Domáci priaznivci na Nou Campe jedinýkrát explodovali radosťou po góle ich miláčikov v 56. minúte, keď si na rohový kop Neymara nabehol Pique a presnou hlavičkou otvoril skóre. Potom však akrobaticky vyrovnal francúzsky útočník Karim Benzema a dielo skazy pre domácich zariadil C. Ronaldo. "Musíme ísť ďalej a pokračovať v našej hre. Nedá sa vždy vyhrať. Ale vo všetkých troch súťažiach čo hráme, sme vo veľmi dobrej pozícii," povedal Pique.

 

Z výhry nad odvekým rivalom mal pochopiteľnú radosť športový riaditeľ Realu Emilio Butragueno. "Úplne sme si zaslúžili tento zápas vyhrať. Veľmi tvrdo sme pracovali v defenzíve. Vedeli sme, že tento zápas musíme vyhrať. Teraz sa pokúsime bojovať až do úplného konca," vyjadril sa bývalý skvelý útočník klubu z hlavného mesta Španielska. Jeho barcelonský kolega a športový riaditeľ "Blaugrana" Robert Fernandez ocenil kvality súpera: "Madrid uvidel príležitosť a využil ju. Má veľmi dobré mužstvo s hráčmi obrovskej kvality na všetkých postoch. Na začiatku sezóny by sme brali všetkými desiatimi, ak by sme mali na čele tabuľky sedembodový náskok sedem zápasov do konca ligy."

 

Derby sa nieslo v znamení spomienky na Johana Cruyffa. Legendárny holandský futbalista, ktorý minulý týždeň prehral boj s rakovinou pľúc, hral za Barcelonu v rokoch 1973 až 1978 a neskôr ju viedol ako tréner (1988-1996). Vedenie katalánskeho veľkoklubu si uctilo tímovú legendu počas predzápasovej ceremónie, po minúte ticha vytvorili fanúšikovia na tribúnach mozaiku, ktorá hlásala v katalánskom jazyku "Johan, ďakujeme". Rovnaké slová mali hráči úradujúceho európskeho šampióna aj na dresoch.

 

V 231. vzájomnom dueli s "Barcou" si Real pripísal 93. víťazstvo, Barcelona zaznamenala 90 výhier, 48 duelov sa skončilo nerozhodne. V prvom vzájomnom stretnutí v tejto sezóne zvíťazili "blaugranas" na pôde Realu vysoko 4:0.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies