Zidane mieri na lavičku katarskej reprezentácie. Zárábať bude ako šejk!

NETKY.SK • 2 Jún 2018, 22:04 • 2 min
Zidane mieri na lavičku katarskej reprezentácie. Zárábať bude ako šejk!

DUBAJ - Futbalový tréner Zinedine Zidane po ukončení spolupráce s Realom Madrid údajne mieri na lavičku katarského národného tímu.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťpäťročný legendárny niekdajší futbalista sa dohodol podľa viacerých zahraničných médií na zmluve do roku 2022 v celkovej hodnote 200 miliónov eur, za sezónu by teda získal 50 miliónov eur. Angažovanie Zidana je krok Kataru smerujúci k majstrovstvám sveta v roku 2022, ktoré sa uskutočnia práve v tejto arabskej krajine. Informoval o tom napríklad portál thesun.co.uk.

Zidane odstúpil šokujúco z funkcie trénera Realu Madrid vo štvrtok, iba päť dní po treťom triumfe jeho zverencov v Lige majstrov v rade. Po anabáze v tíme "bieleho baletu" si chcel odpočinúť od futbalu. Majster sveta za rok 1998 nahradil na lavičke Realu Madrid v januári 2016 Rafaela Beníteza. Počas svojej "vlády" získal tri trofeje v Lige majstrov, v sezóne 2016/2017 ovládol najvyššiu španielsku súťaž. Celkovo viedol "pusinky" v 149 zápasoch: dosiahol 104 víťazstiev a 29 remíz, šestnásťkrát jeho zverenci prehrali. Zidane sa sobotňajším triumfom nad FC Liverpool (3:1) vyrovnal rekordérom európskeho pohára číslo jeden - Bobovi Paisleymu a svojmu niekdajšiemu učiteľovi Carlovi Ancelottimu. Zároveň je však jediný tréner, ktorý ovládol LM trikrát po sebe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies