Zidane by doprial Zlatú loptu Ribérymu

NETKY.SK • 11 Október 2013, 13:07 • 2 min
Zidane by doprial Zlatú loptu Ribérymu

MADRID - Zlatú loptu za tento rok by si mal postaviť do vitríny francúzsky futbalista Franck Ribéry. Myslí si to niekdajší špičkový hráč a Ribéryho krajan Zinedine Zidane.

slovakia

left justify in out

Podľa majstra sveta z roku 1998 bude pri vyhlasovaní prestížnej ankety Ribéryho najväčším súperom Portugalčan Cristiano Ronaldo. Informuje o tom futbalová sekcia ESPN. "Zlatú loptu by som doprial Franckovi Ribérymu, ktorý mal obrovskú zásluhu na dominantnom postavení Bayernu Mníchov v uplynulej sezóne. Na druhej strane, Cristiano Ronaldo strelil 55 gólov počas celej sezóny. Bude to zaujímavé, ocenenie získa jeden z nich dvoch," myslí si Zidane, ktorý je momentálne asistentom trénera Carla Ancelottiho v Reale Madrid.

V užšej nominácii na Zlatú loptu sa očakáva aj meno obhajcu tohto prestížneho ocenenia - Argentínčana Lionela Messiho. Do úvahy prichádza aj jeho nový spoluhráč v FC Barcelona Neymar, ktorý s Brazíliou toto leto vybojoval Pohár konfederácií FIFA. Širšiu nomináciu na Zlatú loptu obsahujúcu 23 futbalistov by mal časopis France Football zverejniť 29. októbra. Začiatkom decembra by mali byť známe tri mená finalistov, z ktorých vzíde víťaz. Slávnostný galavečer udeľovania cien sa uskutoční v Zürichu 13. januára 2014. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies