Zico volá po zmene stanov o kandidátoch na prezidenta FIFA

NETKY.SK • 23 September 2015, 12:16 • 2 min
Zico volá po zmene stanov o kandidátoch na prezidenta FIFA

ZÜRICH - Bývalý futbalista Zico ako kandidát na prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) vyslovil na stretnutí s dosluhujúcim lídrom organizácie Seppom Blatterom žiadosť o zmenu stanov.

slovakia

left justify in out

Brazílčan sa môže spoľahnúť na podporu svojej národnej konfederácie (CBF), ale podľa súčasných regúl potrebuje ešte získať na svoju stranu štyri členské krajiny, aby mohol do 26. októbra podať prihlášku. Jednotlivé asociácie sú podľa neho viazané vôľou kontinentálnych konfederácií a nemajú slobodnú vôľu rozhodnúť sa.


"Je to náročné. Za súčasného stavu je ťažké dopracovať sa k štatútu kandidáta. Federácie musia mať aj v praxi právo slobodnej voľby. Prezident Blatter so mnou súhlasil, snáď v budúcnosti nastane zmena," povedal Zico, ktorý pricestoval do Zürichu s nádejou, že osloví ďalšie krajiny na dvojdňovom zasadnutí exekutívy FIFA. Vo všeobecnosti sa očakáva, že by ho mohlo podporiť Japonsko, kde má dobré vzťahy z čias hráčskeho aj trénerského pôsobenia pri národnom tíme.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona