Zico verí Brazílii, Ronaldo hovorí o obrovskom tlaku na domácich

NETKY.SK • 28 Marec 2014, 11:07 • 2 min
Zico verí Brazílii, Ronaldo hovorí o obrovskom tlaku na domácich

RIO DE JANEIRO - Zatiaľ čo legendárny futbalista Zico verí, že Brazília na tohtoročnom svetovom šampionáte získa šiesty primát, niekdajší kanonier Ronaldo je vo svojich vyjadreniach opatrnejší.

slovakia

left justify in out

Prezident Brazílskej futbalovej konfederácie Jose Maria Marin dokonca poznamenal, že ak "kanárici" nezískajú v domácom prostredí titul, tak "všetci zainteresovaní pôjdu do pekla".
      

"Myslím si, že Brazília má takú 85-percentnú šancu stať sa majstrom sveta. Hovorím to na základe spôsobu ich hry, vyrovnanosti hráčskeho kádra a kvalít trénera (Luiza Felipe) Scolariho," povedal bývalý špecialista na štandardné situácie Zico, ktorý na MS 2006 viedol ako tréner Japonsko. "Brazília má momentálne tím so skvelými hráčmi, ktorý nie je závislý na hviezdach, pričom vyrovnané sú všetky formácie - obrana, stred pola aj útok."    
      

Aj Ronaldo verím svojim krajanom, avšak uvedomuje si dobre, že v domácom prostredí budú brazílski hráči ešte pod väčším tlakom ako zvyčajne. Práve Ronaldo doviedol Brazíliu k poslednému titulu na MS pred 12 rokmi. "Hráči Brazílie sú už teraz pod enormným tlakom. Samozrejme, hrať vo vlastnej krajine, to je zodpovednosť navyše. Brazílčania prirodzene dúfajú, že všetko je nasmerované na brazílsky triumf. Máme kvalitné mužstvo, ale ten tlak je obrovský. Ale napokon, kedy Brazília nebola pod tlakom? Takže brazílski futbalisti sú už na tieto situácie zvyknutí," poznamenal Ronaldo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona