Zico: Brazílčania stratili svoju tvár

NETKY.SK • 11 Júl 2014, 13:54 • 2 min
Zico: Brazílčania stratili svoju tvár

RIO DE JANEIRO - Futbalová legenda Zico vyzýva trénera reprezentácie Brazílie Luiza Felipeho Scolariho k odchodu z funkcie.

slovakia

left justify in out

Zica sklamali výkony hráčov organizátorskej krajiny na majstrovstvách sveta, na ktorých čaká Brazílčanov v sobotu súboj o 3. miesto s Holandskom. "Mali by sme sa poďakovať Scolarimu i jeho asistentovi Carlosovi Albertovi Parreirovi. Potrebujeme nových ľudí, ktorí prinesú do mužstva nové myšlienky ako hrať tradičným brazílskym štýlom," povedal trojnásobný účastník svetových šampionátov. V Brazílii stále rezonuje semifinálová prehra 1:7 s Nemeckom.

 

Podľa Zica by bol ideálnym kandidátom na post reprezentačného trénera súčasný kouč FC Sao Paulo Muricy Ramalho. "Je jedným z najväčších šampiónov a odborníkov v brazílskej lige, ktorá je jedna z najťažších vo svete," tvrdí Zico. Ramalho dostal ponuku na post trénera reprezentácie už v roku 2010, vtedy však uprednostnil pôsobenie vo Fluminense. Je známy ako progresívny kouč, ktorý sa nebojí rôznych taktických zmien. 

 

"Nemáme žiadnu alternatívu. Súčasný realizačný tím sa držal taktiky i rozostavenia z Pohára konfederácií FIFA 2013. Súperi mali vlastne rok na to, aby sa na nás pripravili. Mnohí z hráčov nehrávali pravidelne v kluboch. Pozrite sa na Neymara, najlepšieho futbalistu v Brazílii, koľkokrát bol v poslednej sezóne v Barcelone na lavičke? Fred, Marcelo i Hulk nehrali pravidelne. A ani o Davidovi Luizovi s Oscarom nemôžeme povedať, že boli prvými voľbami v Chelsea," tvrdí Zico, ktorého prezývajú "Biely Pelé". Za stratou tváre brazílskeho futbalu sú podľa niekdajšieho výborného futbalistu aj ťahanice o moc vo zväze, administratívne problémy a nedostatok nových talentov. "Aj tréner Pep Guardiola vždy hovorí, že sa nechal inšpirovať brazílskym herným štýlom. My však už tak dávno nehráme. Brazílska futbalová konfederácia potrebuje pozvať šéfov všetkých brazílskych klubov na súkromnú schôdzku a zistiť, čo je potrebné, aby najlepší hráči nastupovali každú nedeľu v Brazílii a nie v Európe," doplnil Zico. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies