Žiarivý úsmev rýchlo a ľahko

NETKY.SK • 18 Jún 2017, 15:45 • 2 min
Žiarivý úsmev rýchlo a ľahko

BRATISLAVA - Nielen celebrity sa môžu chváliť radmi dokonale vybielených zúbkov. Určite aj vy chcete mať belostný úsmev, ktorým očaríte nového kolegu alebo šéfa v práci. Stačí pritom pár trikov, ktoré vás na rozdiel od profesionálneho bielenie v zubnej ordinácii nebudú stáť vôbec nič. Než sa definitívne rozhodnete zaplatiť si u svojho zubára bielenie, vyskúšajte ich. Možno zistíte, že jeho pomoc nakoniec vôbec nebudete potrebovať.

slovakia

left justify in out

Soľ, sóda a mätový olej

Chcete poznať jednoduchý recept na prírodné bielenie zubov? Zmiešajte polovicu kávovej lyžičky sódy bikarbóny, polovicu lyžičky kuchynskej soli a kvapku mätového esenciálneho oleja. Zmes naneste na zubnú kefku. Jedlá sóda leští zubný povrch, soľ s vodou a olejom zosvetľuje škvrny. Avšak pozor, ide o pomerne agresívny prostriedok, ktorý by ste nemali používať častejšie ako raz týždenne a po ňom si poriadne vypláchnuť pusu. Samozrejme to tiež neznamená, že na čistenie zubov klasickou zubnou pastou zanevrete. Naopak, venujte mu zvýšenú pozornosť.

 

Skúste jablká a jahody

Bieliace účinky na zubnú sklovinu majú aj niektoré druhy ovocia. Výborné je v tomto smere jablko. Ak si dáte denne jedno jablko, verte nám, že pôsobí ako prirodzená očista zubnej skloviny. Môže za to kyselina jablčná, ktorú okrem jablká obsahujú napríklad aj jahody.

Podobne pôsobí aj čistenie kefkou namočenou v šťave z granátového jablka. Po vyčistení zubov jablkami, jahodami, alebo šťavou z granátového jablka si ale vždy vypláchnite ústa vodou a následne zuby vyčistite zubnou pastou, ktorú bežne používate - tento postup platí pri všetkých našich receptoch.

 

obrazok

 

Nezahadzujte šupky z banánov, pomarančov a citrónov

Banánová šupka, citrónová a pomarančová kôra - obvykle odpad, ktorý letí rovno do koša. Pritom s vaším chrupom dokáže hotové divy. Čistite si zuby vnútornou bielou stranou banánovej šupky alebo citrónovej a pomarančovej kôry. Po použití kôry citrusov si opäť nezabudnite ústa vypláchnuť, pretože kyseliny sú značne agresívne a môžu poškodzovať zubnú sklovinu. Proces opakujte každý deň po dobu 14 dní, čoskoro uvidíte rozdiel.

 

Jablčný ocot je profesionál

Zbožňujete kávu, na ktorej by ste si ale bez cigaretky vôbec nepochutili? Nenadávajte, že vám oboje ničia zuby a zožeňte si fľaštičku jablčného octu. Vyleštite si s ním zuby a opäť nezabudnite na dokonalý výplach úst, aby došlo k úplnému odstráneniu kyselín. Následne siahnite po zubnej paste, ale pozor, bez fluoridu. Ak nič iné, tak jablčný ocot vám podľa odborníkov vyčistí chrup takmer rovnako dokonale, ako profesionálne bielenie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona