Žiakom bánovskej ZŠ dnes odovzdal výpisy z vysvedčení minister školstva

NETKY.SK • 31 Január 2017, 13:37 • 2 min
Žiakom bánovskej ZŠ dnes odovzdal výpisy z vysvedčení minister školstva

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU - Jednotky, dvojky, ale i horšie známky si dnes našli na svojich vysvedčeniach žiaci vybranej triedy druhého a šiesteho ročníka Základnej školy (ZŠ) Školská v Bánovciach nad Bebravou. Výpisy z vysvedčení im osobne odovzdal minister školstva Peter Plavčan (nominant SNS).

slovakia

left justify in out

"Páčilo sa mi, že deti sa vyjadrili, že radi chodia do školy, že ich škola baví a že sa radi učia. Niektoré známky boli v šiestej triede trochu horšie, ale nakoniec to svedčí aj o tom, že učitelia sa snažia byť objektívni a ohodnotiť vedomosti také, aké sú a neprilepšovať žiakom," povedal Plavčan po odovzdaní výpisov z vysvedčení.

 

Otázka, akú známku by si dal za svoju prácu v tom prvom polroku, je podľa jeho slov ťažká. "Ani žiaci sa sami neznámkujú, to znamená, že ja by som sa nemal známkovať sám, ale mal by ma oznámkovať niekto iný. Teda, v kútiku duše dúfam, že bude objektívny," doplnil.

 

Jednotkou a možno aj jednotkou s hviezdičkou by ohodnotila podľa svojich slov ministrovu prácu riaditeľka ZŠ Školská Renáta Gieciová. "Je to človek otvorený, schopný riešiť problémy školstva, je ústretový voči žiakom, má veľmi dobrý vzťah k žiakom aj celkovo asi k pedagógom, keď sa priklonil k novej koncepcii pre školstvo," zhodnotila.

 

Nová koncepcia školstva podľa slov Gieciovej obsahuje výborné veci, niektoré z nich by so svojimi kolegami zase pripomienkovala, ale na to podľa nej bude priestor. "Ak sa koncepcia ujme do života nášho školstva, tak určite pomôže riešiť problémy školstva, ktoré pretrvávajú a naši žiaci a rodičia budú určite spokojní," uzavrela.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies