Žiadne trieštenie koalície nebude. Hnutie Sme rodina ostáva súčasťou vlády, tvrdí Zemanová

NETKY.SK • 21 September 2021, 06:41 • 2 min
Žiadne trieštenie koalície nebude. Hnutie Sme rodina ostáva súčasťou vlády, tvrdí Zemanová

BRATISLAVA – Vládna koalícia pokračuje v pôvodnom zložení a nechystá sa vláda bez hnutia Sme rodina.

slovakia

left justify in out

Po rokovaní koaličnej rady to povedala šéfka poslaneckého klubu Sloboda a Solidarita (SaS) Anna Zemanová„Na koaličnej rade sme všetci konštruktívne spolupracovali v pôvodnom zložení,“ uviedla.

 

Jeho líder Boris Kollár pred koaličnou radou potvrdil svoje slová z minulého týždňa, že Sme rodina sa nezúčastní práce v odbornej pracovnej skupine, ktorá má pripraviť zmeny vo fungovaní polície, prokuratúry a súdov. Kollár pred stretnutím koaličnej rady pripustil, že Sme rodina v koalícii nemusí pokračovať.

O vládnej zostave bez Sme rodina hovoril cez víkend aj šéf Obyčajných ľudí a nezávislých osobnosti (OĽaNO) Igor Matovič, ak by Sme rodina blokovala „očistný proces“. „Predpokladám, že oni dvaja (Kollár a Matovič pozn. red.) si veci vysvetlili, lebo spoločne sme sa o týchto veciach nerozprávali,“ priblížila Zemanová.

Tiež uviedla, že na stretnutí koaličných partnerov sa nediskutovalo o otvorení koaličnej dohody a ani o tom, že SaS sa bude musieť vzdať jedného rezortu. „Takúto debatu sme nemali. Konštruktívne sme sa bavili o legislatívnych návrhoch. Bolo to mimoriadne konštruktívne a priateľské stretnutie,“ uzavrela.


Súvisiaci článok: Matovič pripustil koalíciu bez Sme rodina



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona