Žiadne Rusko - žiadne hry! Vo svetovom športe považujú rozhodnutie Medzinárodného Olympijského výboru za príliš kruté

NETKY.SK • 6 December 2017, 17:18 • 2 min
Žiadne Rusko - žiadne hry! Vo svetovom športe považujú rozhodnutie Medzinárodného Olympijského výboru za príliš kruté

MOSKVA - Medzinárodný Olympijský výbor zbavil ruský národný tým práva súťažiť pod štátnou vlajkou na Olympijských hrách v Pchjongjangu. Vo svete na toto rozhodnutie reagujú väčšinou negatívne a pomenovali ho príliš krutým a pochybujú, že šport je mimo politiky. Informovala agentúra vesti.ru.

slovakia

left justify in out

"Neslýchaná nespravodlivosť," tak mnohí zahraniční športovci pomenovali rozhodnutie Medzinárodného olympijského výboru, tykajuceho sa ruského národného tímu.

 

Rusko vylúčili z olympijských hier v Pjongčangu

 

"Olympijské hnutie bolo vtiahnuté do politiky," vyhlásil americký zápasník, olympijský šampión z roku 2000 Roll Gazdner. 

 

Tréner národného hokejového tímu Švédska pomenoval Rusko favoritom Okympijských hier. On je presvedčený, že ruskí hokejisti sú schopní poraziť všetkých súperov za akýchkoľvek podmienok.

 

A trojnásobný olympijský šampión v alpskom lyžovaní, Francúz Jean-Claude Killy zdôraznil: "Ruskí športovci majú plné právo súťažiť na Olympijských hrách pod svojou nacionálnou vlajkou. Nič v správe Richarda McLarena nedokazuje prítomnosť v Ruskej Federácii štátnej podpory dopingu. Nesmie sa brániť čistým športovcom súťažiť v Pchongjangu pod vlajkou svojej krajiny," je presvedčený Jean-Claude Killy.

 

Používatelia internetu na celom svete podporujú ruských športovcov. Za menej ako jeden deň sa stala najpopulárnejšia fráza: "Žiadne Rusko - žiadne hry".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona