Žiadne pitie alebo kostýmy legionárov. Z reštrikcií urobili v Ríme permanentný zákaz

NETKY.SK • 15 November 2018, 19:11 • 2 min
Žiadne pitie alebo kostýmy legionárov. Z reštrikcií urobili v Ríme permanentný zákaz

Umravniť návštevníkov historického centra, to je cieľom staronových nariadení, ktoré od štvrtka platiť v talianskom Ríme.

slovakia

left justify in out

Dovtedy dočasné reštrikcie, ako napríklad zákaz jedenia pri fontáne di Trevi či na Španielskych schodoch, pitie na verejnosti alebo aj prezliekanie sa za rímskeho Centuria, sú teraz permanentné, informovala talianska mutácia servera The Local.

 

"Po 72 rokoch čakania má Rím konečne nové regulácie na udržanie poriadku. Dnes je historický deň," uviedla starostka mesta Virginia Raggiová.

 

Zákazy sa nevzťahujú len na turistov, ale aj na miestnych. Napríklad zákaz prezliekania sa za rímskeho legionára, tzv. Centuria, je mierený na tých, ktorí v historických kostýmoch pózovali s turistami za vysoké sumy.

 

Za historické kostýmy, resp. pózovanie s turistami teraz takým hriešnikom hrozí pokuta až 400 eur.

 

Medzi permanentnými zákazmi, za ktorých porušenie budú hroziť rôzne vysoké pokuty, je ďalej plávanie vo fontánach - najmä v di Trevi, ktorá sa podľa starostky stala doslova liahňou zlého správania, neupratanie výkalov po psoch alebo prostitúcia.

 

Ďalším z permanentných zákazov je, že od dvoch hodín v noci sa nebudú môcť podávať alkoholické nápoje, a to ani vo vnútorných priestoroch klubov či barov. Tento krok kritizovali majitelia podnikov, podľa ktorých im ubudnú hostia.

 

Spolu s nariadeniami začne v meste fungovať akási poriadková polícia, ktorá bude na dodržiavanie pravidiel dohliadať. Noví strážnici budú od ľudí jednak vymáhať pokuty, jednak budú mať aj právomoc vykázať ich z verejných miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona