Žiadna zo zadržaných osôb nie je v služobnom pomere k tajnej službe

NETKY.SK • 14 Marec 2022, 19:28 • 2 min
Žiadna zo zadržaných osôb nie je v služobnom pomere k tajnej službe

BRATISLAVA – Žiadna zo zadržaných osôb v súvislosti s trestným činom vyzvedačstva nie je v služobnom pomere k Slovenskej informačnej službe (SIS). TASR informácie poskytla hovorkyňa SIS Simona Svítková.

slovakia

left justify in out

„SIS v súvislosti s medializovaným zadržaním určitých osôb orgánmi činnými v trestnom konaní nemôže z dôvodu ochrany záujmu na účely trestného konania a ochrany utajovaných skutočností poskytnúť bližšie informácie. Uvádza však, že uvedený prípad nie je pre spravodajskú službu nijako prekvapujúci,“ uviedla v pondelok hovorkyňa.

 

SIS deklarovala, že zabezpečovanie spravodajskej ochrany štátu aj pred najzávažnejšími činmi ohrozujúcimi jeho základy a bezpečnosť, vrátane nepriateľských aktivít cudzej moci, je jej najvyššou prioritou, čo preukazujú aj opatrenia súvisiace s uplatňovaním diplomatických prostriedkov a ďalších prostriedkov na ochranu suverenity Slovenskej republiky.

 

Denník N v pondelok informoval, že slovenské bezpečnostné zložky mali zadržať tri osoby pre podozrenie z vyzvedačstva, medzi nimi mal byť aj príslušník SIS či osoba spojená s webom Hlavné správy. Polícia avizovala, že bližšie informácie majú poskytnúť na utorkovej (15. 3.) tlačovej konferencii.

 

„Hlavné správy sa dištancujú od činnosti občasného nehonorovaného dopisovateľa, ktorý mal spolupracovať s ruskou rozviedkou,“ uviedol ich majiteľ Róbert Sopko. Poznamenal, že o tejto činnosti dopisovateľa nikto v redakcii nevedel. Sopko tvrdí, že jeho príspevky sa netýkali Ruska a nemal žiaden vplyv na chod Hlavných správ. „Preto žiadame, aby neboli zaťahované a spájané so súkromnou aktivitou tohto občasného dopisovateľa,“ dodal Sopko.

 

 

Možno vás zaujme: Blízky Putinov spojenec: Vojna na Ukrajine ide pomalšie, než sme čakali



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona