Žiadateľ o azyl zomrel po úteku zo zadržiavacieho centra

NETKY.SK • 8 November 2015, 12:56 • 2 min
Žiadateľ o azyl zomrel po úteku zo zadržiavacieho centra

SYDNEY - Uchádzač o azyl, zadržaný austrálskymi úradmi pri pokuse dostať sa na člne do Austrálie, zomrel po úteku zo zadržiavacieho centra na Vianočnom ostrove. Oznámila to dnes austrálska vláda.

slovakia

left justify in out

Vládny úrad pre prisťahovalectvo a ochranu hraníc v krátkom vyhlásení uviedol, že tento človek ušiel zo zadržiavacieho centra na Vianočnom ostrove v Indickom oceáne v sobotu a polícia našla jeho telo dnes.


Úrad dodal, že prebieha vyšetrovanie prípadu, preto sa v súčasnosti nebude k nemu viac vyjadrovať.
Noviny The Australian napísali, že podľa organizácie aktivistov na ochranu práv utečencov Refugee Action Coalition (RAC) mužom na úteku bol iránsky Kurd a zároveň žiadateľ o azyl, ktorý sa priplavil člnom v roku 2010.


Podľa RAC muža už skôr označili za utečenca, ale zaplietol sa do bitky v zadržiavacom centre na austrálskej pevnine a strávil rok vo väzení.


Pod odpykaní trestu ho vrátili do zadržiavacieho centra na Vianočnom ostrove, ktorý je politicky tzv. vonkajším teritóriom Austrálie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies