Žiačka z Hlinného vymeškala v škole 242 hodín, rodičom hrozí väzenie

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 13:33 • 2 min
Žiačka z Hlinného vymeškala v škole 242 hodín, rodičom hrozí väzenie

HLINNÉ - Obvinenie z prečinu ohrozovania mravnej výchovy mládeže vzniesla polícia voči 41-ročnému mužovi a 46-ročnej žene z obce Hlinné vo Vranovskom okrese. Ich dieťa vymeškalo 242 vyučovacích hodín bez ospravedlnenia.

slovakia

left justify in out

"Obvinení v priebehu školského roka 2014/2015 ako zákonní rodičia 15-ročnej Kvetoslavy ju z nedbanlivosti vydali nebezpečenstvu spustnutia sa, a to tým, že jej nezabezpečili riadnu dochádzku do miestnej základnej školy," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Migaľová.

 

Rodičia tak podľa jej slov konali aj napriek tomu, že zo Zákona o rodine im vyplýva povinnosť starať sa sústavne a dôsledne o všestranný vývoj a rozvoj svojho dieťaťa. Obvinení mali svojím konaním umožniť školáčke viesť záhaľčivý život. "Rodičom hrozí v prípade preukázania viny trest odňatia slobody na šesť mesiacov až na päť rokov," uzavrela krajská policajná hovorkyňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies