Žiaci ZŠ Demänová v Liptovskom Mikuláši si od septembra nebudú musieť robiť domáce úlohy

NETKY.SK • 30 Marec 2023, 18:30 • 2 min
Žiaci ZŠ Demänová v Liptovskom Mikuláši  si od septembra nebudú musieť robiť domáce úlohy

Liptovský Mikuláš - Základná škola v Liptovskom Mikuláši - Demänovej bude od septembra fungovať bez povinných domácich úloh. Ide o jedinú takúto mestskú školu v Liptovskom Mikuláši. TASR o tom informovala hovorkyňa mesta Viktória Čapčíková.

slovakia

left justify in out

"Pilotný projekt má najmä znížiť stres žiakov z domácej prípravy a ponúknuť im väčší priestor na psychohygienu. Úžitok z toho budú mať aj rodičia, ktorých domáce úlohy často vystresujú viac ako samotných školákov," uviedla hovorkyňa. Vypracovanie zadaných úloh tak bude na rozhodnutí žiaka. Za prácu navyše dostanú odmenu. "Veríme, že sa nám týmto podarí odbúrať u detí napätie a skôr ich motivovať, aby si vyberali, z čoho si úlohu urobia, z čoho nie. Nie každý je skvelý vo všetkých smeroch, toto pomôže deťom zamerať sa a rozvíjať viac tú oblasť, v ktorej vynikajú," vysvetlila vedúca odboru školstva na mestskom úrade Mária Boltižiarová s tým, že po školskej záťaži môžu žiaci využiť voľný čas na športové činnosti a aktívny odpočinok. ZŠ v Demänovej je elokovaným pracoviskom ZŠ s materskou školou Demänovská ulica. Demänovskú pobočku navštevuje 27 žiakov, v novom školskom roku pribudne trieda prvákov s minimálne 15 žiakmi. Podľa Čapčíkovej je to rodinná škola komunitného charakteru. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona