Žiaci základných škôl sa zatiaľ nebudú v jedálňach stravovať zadarmo

NETKY.SK • 1 September 2018, 14:43 • 2 min
Žiaci základných škôl sa zatiaľ nebudú v jedálňach stravovať zadarmo

BRATISLAVA – Obedy pre žiakov, ktoré by mal zaplatiť štát, zatiaľ od septembra zadarmo nebudú. Ako uviedol hovorca strany Smer-SD Ján Mažgút, opatrenie sa v súčasnosti rozpracováva na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny SR.

slovakia

left justify in out

"Opatrenie vstúpi do platnosti hneď po ukončení štandardného legislatívneho procesu," uviedol Mažgút. So sociálnym opatrením, ktoré by sa týkalo stravného zadarmo pre všetkých žiakov základných škôl a predškolákov v materských školách, prišiel začiatkom júna vládny Smer-SD.

 

Podľa jeho predsedu Roberta Fica by malo každé dieťa od štátu dostať 1,20 eura na deň na stravovanie. Toto opatrenie by malo stáť SR 106 miliónov eur, uviedol v júli Fico.

 

Fico zároveň pripomenul, že súčasné tzv. sociálne stravovanie stojí štát približne desať miliónov eur ročne, pričom táto položka by novým opatrením odpadla.

 

V školskom roku 2017/2018 sa podľa ministerky školstva, vedy, výskumu a športu Martiny Lubyovej (nominantka SNS) stravovalo v školských jedálňach viac ako 555.000 žiakov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies