Žiaci v čiernych okresoch neprejdú na dištančné vzdelávanie, sľubuje minister

NETKY.SK • 14 Október 2021, 15:25 • 2 min
Žiaci v čiernych okresoch neprejdú na dištančné vzdelávanie, sľubuje minister

BRATISLAVA - Od pondelka sa do čiernej farby, teda najhoršej fázy, zaradí päť okresov.

slovakia

left justify in out

Školy budú otvorené naďalej aj v čiernych okresoch, ktorých bude od pondelka (18. októbra) päť. Potvrdil to po štvrtkovom rokovaní vlády minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Branislav Gröhling (SaS).

 

img

 

"Všetky školy pre žiakov vo všetkých okresoch sú stále otvorené. Zatvárať sa budú len na základe pozitívnych prípadov individuálne jednotlivé triedy," vysvetlil minister školstva. Aktuálne sa v školách prezenčne vzdeláva 95,1 percenta žiakov, k utorku (12. októbra) sa vzdelávalo 4,9 percenta dištančným spôsobom.

 

img

 

"Niekde okolo troch percent žiakov sa vzdeláva online a jedno percento rozdelene, a to buď cez konzultácie cez telefón, alebo na základe pracovných listov a osobných kontaktov," povedal ešte pred rokovaním vlády SR minister školstva.

 

Medzi čierne okresy, ktoré zodpovedajú tretiemu stupňu ohrozenia, budú nasledujúci týždeň zaradené okresy Bardejov, Čadca, Kysucké Nové Mesto, Stará Ľubovňa a okres Svidník.

 

Prečítajte si tiež: Žiaci základných škôl si v triedach užijú viac slobody. Povinnosť nosiť rúško sa ruší!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona