Žiaci sa oficiálne výsledky písomných maturít dozvedia začiatkom mája

NETKY.SK • 21 Marec 2015, 08:14 • 2 min
Žiaci sa oficiálne výsledky písomných maturít dozvedia začiatkom mája

BRATISLAVA - Stredoškoláci sa oficiálne výsledky písomných maturít dozvedia začiatkom mája. V elektronickej forme ich školy dostanú 5. mája. Oficiálne výsledky v papierovej forme doručí kuriérska spoločnosť školám 6. – 7. mája.

slovakia

left justify in out

"V týchto dňoch sa maturanti od riaditeľov škôl dozvedia ich výsledky v písomných maturitách," uviedla pre TASR hovorkyňa ministerstva školstva pre priamo riadené organizácie Martina Slušná. Lepšiu situáciu majú tí žiaci, ktorí vypĺňali maturitné zadania elektronicky. Žiaci v online forme e-maturity videli predbežné, neoficiálne hodnotenie testu hneď po ukončení testovania. Maturanti v režime offline mali predbežné výsledky ešte v ten deň. "Žiaci si môžu tieto predbežné výsledky pozrieť vo svojom profile v žiackom portáli e-Testu," dodala Slušná.

 

Písomne maturity sa začali v utorok 17. marca testom a slohovou prácou zo slovenčiny a pokračovali v stredu (18.3.) testom z cudzích jazykov. Žiaci, ktorí si vybrali ako jeden z maturitných predmetov matematiku, písali test vo štvrtok (19.3.). Týždeň písomných maturít v piatok (20.3.) uzavreli žiaci zo škôl národnostných menších, ktorých čakal test a slohová práca z maďarčiny či ukrajinčiny.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies