Žiaci sa môžu lepšie oboznámiť so separovaním odpadu cez novú hru vo virtuálnej realite

NETKY.SK • 6 August 2019, 11:38 • 2 min
Žiaci sa môžu lepšie oboznámiť so separovaním odpadu cez novú hru vo virtuálnej realite

BRATISLAVA - Virtuálna realita je už bežnou súčasťou sveta hier. Čo by ste ale povedali na to, keby existovala hra, ktorá má za cieľ zdôrazniť potrebu ochrany životného prostredia a triedenia odpadu? Virtuálna realita ponúka už aj toto.

slovakia

left justify in out

Za vznikom hry stojí organizácia Moving Environment v spoluprácu s občianskym združením Príroda na dotyk a Fakultou informatiky a informačných technológií (FIIT) Slovenskej technickej univerzity v Bratislave. Hrou reagujú na fakt, že Slovensko je v tejto oblasti "na chvoste" EÚ a na skládkach končí takmer 75 % odpadu.

 

img

 

"Hra je zacielená na druhý stupeň základných škôl a na stredné školy. Cieľom je dostať do virtuálnej reality čo najviac ľudí, zaujať ich, naučiť ich o separovaní tak, aby potom odpad triedili v reálnom svete po celý život," približuje spoločnosť Moving Environment. S prezentáciou hry v školách by sa malo začať už v septembri.

 

img

 

V hre sa nachádza triediaca linka a úlohou hráča je čo najrýchlejšie roztriediť predmety medzi sklo, odpad a papier. Niektoré predmety majú pritom obaly zložené z viacerých komponentov, ktoré je tiež potrebné čo najrýchlejšie oddeliť. "Za každé správne zatriedenie zbierate body a na konci každého levelu uvidíte, koľko nových vecí vďaka vami vyseparovanému odpadu vzniklo recykláciou," približuje spoločnosť.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Triedenie odpadu zábavnou formou? Prečo nie! Vyvinuli sme hru, ktorá simuluje vo virtuálnej realite triedenie odpadu na triediacej linke. Hlavným cieľom hry je naučiť deti a dospelých zábavným spôsobom o odpadoch a recyklácii a poukázať na ich vplyv na životné prostredie a zmenu klímy. Hru od septembra predstavíme na viacerých školách našim deťom a nevieme sa dočkať! Link na článok o hre a na video o hre sme Vám dali do profilu. #virtualnarealita #hra #gamification #virtualreality #scientificstorytelling #interactivemedia #prirodanadotyk #triedenieodpadu #separacia #triediacalinka #preskoly #zivotneprostredie #environment #environmentalscience #hightech

Príspevok, ktorý zdieľa Príroda na dotyk (@priroda_na_dotyk),

 

Prezentácia hry bude spojená s prednáškou o triedení odpadu a recyklácii. Séria bude obohatená o účasť na rôznych podujatiach venovaných životnému prostrediu, kde bude prednáška sprevádzaná 3D premietaním.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies