Žiaci, na ktorých spadla omietka, boli dnes v škole

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 14:55 • 2 min
Žiaci, na ktorých spadla omietka, boli dnes v škole

PREŠOV/ZEMPLÍNSKE HÁMRE – Chod Základnej školy s materskou školou v Zeplínskych Hámroch, kde sa v utorok počas vyučovania uvoľnila časť omietky a spadla na štyroch piatakov, sa nezastavil.

slovakia

left justify in out

Riaditeľka školy Mária Gajdošová pre agentúru SITA dnes uviedla, že urobili všetky bezpečnostné opatrenia. Triedu s poškodenou omietkou uzatvorili v ostatných triedach vyučovanie dnes riadne pokračovalo. Piatakov presťahovali do inej voľnej miestnosti. Na vyučovaní boli dnes aj žiaci, na ktorých spadla omietka. Po vyšetrení sa ukázalo, že nešlo o vážne zranenia, deti sa skôr vyľakali.

 

Výšku škody zatiaľ riaditeľka nevie odhadnúť. So starostom obce Rastislavom Zarembom sa dohodli, že havarijný stav bude riešiť špecializovaná firma. S odborníkmi budú konzultovať stav omietok v celej budove školy. Ak to bude potrebné, objednávka pôjde na väčšiu rekonštrukciu. 

 

Gajdošová uviedla, že školu postavili pred 43 rokmi. Trieda, v ktorej došlo k havarijnému stavu, sa síce nachádza pod strechou, ale budova je zrekonštruovaná, strecha nezateká, okná sú vymenené, v triedach nie je vlhko, naposledy triedy maľovali pred dvoma až tromi rokmi. Podľa riaditeľky nič nenasvedčovalo tomu, že odpadne kus omietky. 

 

Škola v Zeplínskych Hámroch má aktuálne 103 žiakov, v budove je osem tried.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies