Žiaci dnes dostávajú výpisy polročných vysvedčení

NETKY.SK • 31 Január 2017, 07:13 • 2 min
Žiaci dnes dostávajú výpisy polročných vysvedčení

BRATISLAVA - Školákom sa dnešným dňom končí prvý polrok školského roka. Približne 427.000 žiakov základných škôl, 215.000 stredoškolákov a vyše 34.000 žiakov špeciálnych škôl dnes dostane výpisy polročných vysvedčení s výsledkami svojej práce. Prvýkrát si odnesie domov polročné hodnotenie aj viac ako 58.500 prvákov.

slovakia

left justify in out

Výpis vysvedčenia nie je podľa ministerstva školstva verejnou listinou ako samotné vysvedčenie, preto môže byť vytlačený na bežnom kancelárskom papieri. Formu, náležitosti a spôsob odovzdania výpisu si určuje škola. "Túto zmenu priniesla novela zákona o výchove a vzdelávaní z roku 2011 a jej cieľom bolo ušetriť školám časť administratívnej práce," uviedol rezort školstva. Žiaci však môžu dostať aj riadne polročné vysvedčenie, a to na základe písomnej žiadosti plnoletého žiaka, zákonného zástupcu alebo zástupcu zariadenia.

 

Žiakov zároveň čakajú polročné prázdniny, ktoré budú mať v piatok (3.2.). Do lavíc sa znova vrátia v pondelok 6. februára.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies