Žiaci dnes dostali vysvedčenia, čaká ich dvojmesačné voľno

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 12:12 • 2 min
Žiaci dnes dostali vysvedčenia, čaká ich dvojmesačné voľno

BRATISLAVA – Žiaci na Slovensku dnes od svojich učiteľov dostali koncoročné vysvedčenia. Teraz ich čakajú dvojmesačné letné prázdniny. Do lavíc znova zasadnú 2. septembra.

slovakia

left justify in out

Prvákom z petržalskej Základnej školy Holíčska sa prvý rok v škole páčil. "Tento školský rok bol najlepší v celom mojom živote. Naučila som sa čítať a písať," povedala Lucia z 1. B. "Pre mňa bolo najlepšie čítanie, písanie, matematika a hlavne pani učiteľka bola najlepšia," prezradil jej spolužiak Timko. Po desiatich mesiacoch v laviciach plánujú deti oddych pri vode, tábory či prázdniny u starých rodičov.

 

Prváci v ZŠ Holíčska majú tento rok na vysvedčení známky, nielen slovné hodnotenia. "V budúcom školskom roku uvažujeme o ústnej klasifikácii, pretože vždy majú traja - štyria žiaci problémy a horšiu známku znášajú ťažko oni aj rodičia. Predsa tá známka je tak trochu ortieľ," zdôvodnila triedna učiteľka 1. B Zdenka Francová. V triede mala tento školský rok 16 detí a pochvaľuje si, že sa tak mohla venovať aj slabším deťom. "Deti dnes veľmi potrebujú, aby sa im človek venoval. Rodičia sú vyťažení, nestíhajú s nimi tráviť toľko času a o to viac je to na škole. Potrebujú sa vyrozprávať, zdôveriť, veľa detí využíva aj školského psychológa," dodala učiteľka.

 

Počas školského roka museli podľa riaditeľa Jozefa Vargu riešiť v škole materiálne, ale aj výchovné problémy, keďže veľa detí je zo sociálne málo podnetného prostredia. "Potrebovali by sme zveľadiť školu, vymeniť nábytok, lavice, učebné pomôcky," uviedol riaditeľ, ktorý má za sebou prvý rok vo funkcii. Pochvaľuje si, že v škole sa počas neho stretol s pracovitými a múdrymi ľuďmi. Školu na Holíčskej navštevuje okolo 340 žiakov, v budúcom školskom roku bude podľa Vargu tento počet podobný.

 

Na Slovensku si dnes od triednych učiteľov prevzalo vysvedčenia viac ako 690.000 žiakov v 2159 základných, 706 stredných a 366 špeciálnych školách. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona