Žiaci darovali deťom z detského domova štyri vrecia hračiek

NETKY.SK • 1 Marec 2015, 15:36 • 2 min
Žiaci darovali deťom z detského domova štyri vrecia hračiek

JELŠAVA - Počas charitatívnej zbierky, ktorú zorganizovala Základná škola s materskou školou v Jelšave (ZŠ s MŠ), sa podarilo zhromaždiť štyri vrecia hračiek, kníh a spoločenských hier. Iniciátorkou a hlavnou organizátorkou zbierky bola učiteľka Petra Semanová.

slovakia

left justify in out

„Žiaci mohli podarovať čisté a nepoškodené hračky, ktoré by iným deťom vyčarili úsmev. Podarilo sa nám vyzbierať celkovo štyri vrecia hračiek, ktoré sme 30. januára slávnostne odovzdali deťom z Detského domova Dobšiná, vysunutého satelitu v Rožňave na Kasárenskej ulici,“ uviedla Semanová. Ako dodala, vďaka patrí aj žiakom VII. A triedy, ktorí pomohli s organizáciou a tiež všetkým deťom a rodičom, ktorí hračky darovali.
      

Riaditeľka ZŠ s MŠ Viera Bardoňová poukázala na úspech zbierky hlavne vzhľadom na ekonomickú situáciu v regióne, ktorá je skutočne zlá. „Je tu hladová dolina, a preto si vyzbieranie takéhoto veľkého množstva hračiek vážim o to viac. Teší ma, že deti súcitia s inými a dokážu sa o svoje hračky podeliť,“ povedala riaditeľka.
      

Podľa prieskumu vykonaného na začiatku školského roka vyše 80 percent žiakov školy pochádza zo sociálne znevýhodneného prostredia. V škole je tiež vysoký podiel rómskych žiakov, aj tí sa však intenzívne zapojili do zbierky. „Rómske deti nám doniesli veľa hračiek a boli skutočne krásne a zachované,“ vyzdvihla ich prínos Bardoňová.
      

Táto charitatívna akcia zrejme nebude v ZŠ s MŠ poslednou, obe pedagogičky totiž potvrdili, že by s podobnými zbierkami chceli pokračovať aj v budúcnosti.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies