Žiaci budú písať v náhradnom termíne Testovanie 9, prihlásených je 655 školákov

NETKY.SK • 21 Apríl 2022, 07:41 • 2 min
Žiaci budú písať v náhradnom termíne Testovanie 9, prihlásených je 655 školákov

BRATISLAVA – Na náhradný termín Testovania 9, známeho aj pod starším názvom Monitor, je prihlásených celkom 655 žiakov. Testovanie sa uskutoční vo štvrtok a v piatok (22. 4.). Pre TASR to potvrdili z odboru komunikácie a marketingu Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

slovakia

left justify in out

Testovanie 9 každý rok absolvujú žiaci deviateho ročníka základných škôl a štvrtého ročníka gymnázií a stredných športových škôl s osemročným vzdelávacím programom. Vo štvrtok je prihlásených na testovanie z matematiky v náhradnom termíne 646 žiakov, 613 z predmetu slovenský jazyk a literatúra a 35 z predmetu maďarský jazyk a literatúra. O deň neskôr, v piatok, má testy v náhradnom termíne zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry absolvovať 39 žiakov. „Z ukrajinského jazyka na náhradný termín Testovania 9 2022 nie je prihlásený žiadny žiak,“ spresnili z rezortu školstva.

 

img

 

V náhradnom termíne sa bude písať na 25 školách na Slovensku. Test z matematiky je zostavený z 15 úloh s výberom odpovede a z 15 s krátkou číselnou odpoveďou. Na jeho vypracovanie budú mať žiaci 90 minút. Testy zo slovenského jazyka a literatúry i maďarského jazyka a literatúry obsahujú 30 úloh na 70 minút. V rámci testu zo slovenského jazyka a slovenskej literatúry pre žiakov zo škôl s vyučovacím jazykom maďarským bude overovaná aj oblasť počúvanie s porozumením. Na riešenie 30 úloh v teste budú mať žiaci k dispozícii 70 minút. Vlani sa Testovanie 9 celoplošne neuskutočnilo, bolo len na reprezentatívnej vzorke. Testovanie zabezpečuje Národný ústav certifikovaných meraní vzdelávania. Riadny termín sa uskutočnil 6. a 7. apríla.

 

Možno vás zaujme: Vytriedené tetrapaky sa ako ekologické výrobky vrátia do škôl



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies