Žiaci a študenti môžu požiadať o zľavu na cestovanie aj cez prázdniny

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 12:48 • 2 min
Žiaci a študenti môžu požiadať o zľavu na cestovanie aj cez prázdniny

KOŠICE – Žiaci a študenti využívajúci na cestovanie prostriedky mestskej hromadnej dopravy majú nárok na zľavy, ktoré v meste poskytuje Dopravný podnik mesta Košice. Tieto zľavy si môžu študenti predĺžiť aj na obdobie letných prázdnin. Ako informovala hovorkyňa košického dopravného podniku Michaela Karaffová, žiaci základných škôl si nemusia obnovovať nárok na zľavu. Platí im počas platnosti karty, resp. do dosiahnutia veku 16 rokov.

slovakia

left justify in out

Žiaci stredných škôl majú obdobie platnosti zľavy v BČK (bezkontaktná čipová karta) nastavené do 30.6., pre obdobie školského vyučovania. Aby mohla byť využívaná zľava aj počas nasledujúceho obdobia školských prázdnin (letných), ktoré končí 31. augusta, je potrebné si predĺžiť nárok na zľavu posledný mesiac školského vyučovania t.j. v júni na školskom termináli aktiváciou karty pre dopravné účely, alebo predložením potvrdenia o návšteve školy. Aby sa predišlo duplicitnej aktivácii karty v tom istom roku, aktiváciou v mesiaci jún bude zľava nastavená do 30.6. nasledujúceho školského vyučovania. 

Platnosť študentskej zľavy pre vysokoškolákov v BČK, alebo v študentských preukazoch končí dňom 30.9. bežného roka. Prolongácia nároku za zľavnené cestovanie sa uskutočňuje predložením potvrdenia o návšteve školy, alebo aktiváciou pre dopravné účely na školskom termináli. 

Študenti posledných ročníkov stredných a vysokých škôl po ukončení štúdia záverečnými skúškami strácajú nárok na zľavnenú dopravu. Opätovný nárok pre príslušný školský rok získajú po predložení potvrdenia o zápise na ďalšie štúdium. Nepostačuje potvrdenie o prijatí. Ostatní študenti majú nárok na zľavnenú prepravu do dňa platnosti zľavy nastavenej na BČK. „Za aktiváciu BČK je zodpovedný majiteľ karty. Karta, ktorá nebola včas aktivovaná pre dopravné účely je neplatná, vykazuje podtyp karty základnej bez nároku na zľavnenú prepravu. Akékoľvek reklamácie z tohto dôvodu budú považované za neoprávnené,“ zdôraznila Karaffová. 

Prolongáciu nároku na zľavu vykonávajú v Zákazníckom centre na Bardejovskej č. 6 a v Predpredaji na Rooseweltovej č. 3. Vybavenie novej BČK - mestská karta Košice, je možné len v Zákazníckom centre. Na vybavenie novej BČK je potrebná osobná účasť. Bližšie informácie o nároku na prepravu za zľavnené cestovné a o podmienkach preukazovania sú uvedené v Tarife DPMK zverejnenej na stránke www.dpmk.sk.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies