Zhrnutie zasadnutia skupiny G20

NETKY.SK • 1 Apríl 2018, 17:42 • 2 min
Zhrnutie zasadnutia skupiny G20

Minulý týždeň sa konala konferencia 20 najväčších ekonomík sveta v Buenos Aires v Argentíne. Regulácia kryptomien bola jednou z hlavných tém, o ktorej skupina diskutovala. Všetky témy, ktoré boli predmetom stretnutia, môžu mať v konečnom dôsledku vplyv na trh s kryptomenami na celom svete.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

CCN zhrnula hlavné body, o ktorých sa diskutovalo počas stretnutia. V júli by sa mali predložiť prvé konkrétne návrhy na reguláciu, preto je dôležité sledovať celý vývoj tejto oblasti.

 

  • Kryptomeny / blockchain by mali krajiny prijať

Účastníci G20 si uvedomujú, že kryptomeny môžu (podľa španielskeho ministra financií) pomáhať vládam pri rozširovaní sociálnej politiky.

 

  • Národy uznávajú zánik tradičného hospodárstva

Ministri tiež súhlasili, že tradičná ekonomika prechádza istým procesom zmien a už nie je možné oddeliť digitálny vek od hospodárstva.

 

  • Regulácia je nevyhnutná

Regulácia je nevyhnutným procesom a hoci je ekonomika digitálna, občania sú skutoční. Preto je potrebné zaviesť pravidlá, rovnako ako v iných typoch podnikania.

 

  • Regulovať, ale nie zakázať

Členovia G20 jednohlasne súhlasili s tým, že kryptomeny sú dôležité a predstavujú revolúciu v hospodárstve. Nemôžu byť teda zakázané, ale musia prejsť regulačným procesom.

 

  • Regulácia nebráni technológii, ale zdanenie je takmer isté

Bolo tiež jasné, že regulačný proces sa bude riešiť veľmi opatrne, aby sa nezaviedli príliš prísne pravidlá, ktoré by bránili rozvoju technológii. Avšak zavedenie poplatkov, ktoré sa môžu vyskytnúť v rôznych častiach procesu, je takmer isté.

 

  • Prvé regulačné návrhy budú predložené v júly

Predsedovia centrálnych bánk, finančná akčná skupina (FAFT) a Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) budú mať na starosti regulačné návrhy skupiny G20. Prvé praktické návrhy nariadení budú predstavené v júli tohto roka počas tretieho stretnutia ministrov financií a predsedov centrálnych bánk.

 

  • Prevencia proti kriminalite

Regulačné návrhy sa budú zameriavať predovšetkým na prevenciu akýchkoľvek nezákonných činností, ako je financovanie terorizmu, pranie špinavých peňazí a tiež ochrana spotrebiteľa. Pôjde teda o zabránenie uplatňovaniu podvodov prostredníctvom ICO projektov.

 

  • Sledovanie a KYC

Stále neexistuje konsenzus v otázke, ako alebo či by sa mali sledovať aktíva, aby bolo možné zistiť, odkiaľ pochádzajú a kam smerujú. Kľúčové body v diskusii by však mali byť štandardy KYC a digitálnej identity.

 

  • Európa chce viesť tento proces mimo G20

Európa má v úmysle viesť tento proces regulácie kryptomien, ale nechce čakať na stanovisko skupiny G20 až do júla.

 

  • Samoregulácia

Údajne sa mala riešiť aj otázka samoregulácie, hoci sa jej na oficiálnych stretnutiach a v zákulisí nevenovala pozornosť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Erika
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies